locomotiv12 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia W dniu 29.08.2024 o 19:25, rafalek99 napisał: Co sądzicie o marce Orbea? Na "kompakcie" znalazłem coś takiego: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-orbea-avant-h30-pd37204/?v_Id=207743 Mam 181cm i przekrok 84-85cm. Co będzie lepszym wyborem, rozmiar 55.5 czy 57? A co sądzicie o wyszukiwarce? Takie magiczne pole w prawym, górnym rogu ekranu🧐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Spójrz na https://www.merlincycles.com/felt-vr-performance-105-carbon-road-bike-boxed-322759.html , co prawda trochę gorszy napęd ale za to karbonowa rama. Z wysyłką jakieś 6300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek99 Napisano 31 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 19 godzin temu, locomotiv12 napisał: A co sądzicie o wyszukiwarce? Takie magiczne pole w prawym, górnym rogu ekranu🧐 Nie ma to jak pomocna odpowiedź...gdybym coś znalazł to bym nie zadał tego pytania. 19 godzin temu, keltu napisał: Spójrz na https://www.merlincycles.com/felt-vr-performance-105-carbon-road-bike-boxed-322759.html , co prawda trochę gorszy napęd ale za to karbonowa rama. Z wysyłką jakieś 6300. Patrzyłem na tą promocję. Zastanawia mnie tylko jak to jest z gwarancją i czy nie ma jakiegoś cła bo to chyba idzie z Anglii. Swoją drogą zamawiał ktoś coś od nich? Sklep jest godny polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Wszelkie opłaty są w cenie jak przejdziesz do podsumowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekaa Napisano Sobota o 21:16 Udostępnij Napisano Sobota o 21:16 W dniu 20.08.2024 o 10:04, rafalek99 napisał: Cześć, Mam dylemat nad wyborem pierwszego gravela, w oko wpadły mi 3 egzemplarze. 1. Kross esker 6.0 gen.2 - jest do kupienia w okolicach 6000zł i to już jest max jaki mogę przeznaczyć. Czy jest w ogóle sens zmiany opon na coś bardziej szosowego? 2. Kross esker 5.0 gen.2 - jest tańszy jakieś 1000zl. Pytanie czy warto dopłacić do 6.0, czy dla osoby początkującej wystarczy 5.0. Czytałem słabe opinie o suporcie FSA zostosowanym w tym rowerze. 3. Romet aspre 2 2024 - najtańszy z tej trójki. Sprzętowo to chyba to samo co esker 5.0? O tym rowerze czytałem że ma moco sportową geometrię. Będę jeździł głównie po asfalcie, kostce, jakieś 30% mogą stanowić jakieś leśne ścieżki które są w miarę ubite. Podobno te nowe ramy w krossach maja geometrię zbliżoną do MTB i ciężko na nich rozwinąć większą prędkość. Zależy mi na wygodnej pozycji na rowerze ale żeby przy tym nie tracić mocno na prędkości. Może macie jakieś inne propozycje, najlepiej do około 5500zl. Jeśli chodzi o przymiarki to miałem okazję przejechać się po parkingu eskerem 6.0 ale to trochę mało żeby stwierdzić czy mi pasuje. Udało Ci się zdecydować na któregoś z tych wspomnianych? Pytam, ponieważ sam mam podobny dylemat i też między tymi trzema rozważałem, a obecnie jest trochę promocji i można je w lepszej cenie dostać. Niestety ciężko w okolicach Warszawy znaleźć sklep z Aspre2 do przymiarki, więc jedynie Eskera 5 i 6 oglądałem i w sumie oba mi pasują. Z mojego punktu widzenia wydaje mi się, że dla osoby początkującej wystarczająca będzie 5.0, a różnice w stosunku do 6.0, to raczej dla amatora będą znikome, ale to tylko mój punkt widzenia Zastanawia mnie też, czy różnice w wersjach między 5.0 2023 a 5.0 2024 są jakieś istotne poza kształtem ramy i czy warto tutaj brać po prostu nowszy rocznik, choć nieco droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi