Raven94 Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Witam. Korba: Shimano 105 FC-R7000 (52/36T), długość ramienia korby 170mm Kaseta: Shimano 105 CS-R7000 (11-28T). Problem jest taki, że na podjazdach jest mi ciężko i chciałbym to poprawić. Czy wymiana kasety na 11-32 jest u mnie możliwa i czy te 4 dodatkowe koronki zrobią dużą różnicę? Jeżeli tak to czy muszę też zmieniać łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia (edytowane) Jeżeli masz wózek GS w przerzutce, to specyfikacja pokazuje że możesz użyć max 34T z tyłu. Jak zmienisz kasetę na taką z większym zakresem, to łańcuch do wymiany na dłuższy. Ja na Twoim miejscu bym pomyślał nad zmianą zębatek korby. Tak czy inaczej, będzie drogo. A gdzie mieszkasz i gdzie jeździsz? Edytowane 20 Sierpnia przez Krypto.Szosowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven94 Napisano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Kaseta 200 zł, łańcuch 100 to do przeżycia. Mieszkam na podkarpaciu i czasami jakieś większe podjazdy się trafią a nie mam jeszcze mocnej nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Upewnij się tylko, że masz przerzutkę GS. Powinna gdzieś być naklejka/ wytłoczony napis na wózku przerzutki. Jeżeli masz SS, to nie wsadzisz większej kasety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven94 Napisano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Okej to popatrzę. A będzie zauważalna różnica na podjazdach? Czy może wymiana korby lepiej się sprawdzi? Ale to chyba dużo większy koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Odpal sobie kalkulator biegów i popatrz. Nikt Ci nie odpowie, czy zmiana z X na Y będzie dla Ciebie wystarczająca. https://www.gear-calculator.com/?GR=DERS&KB=24&RZ=11,13,15,17,19,21,24,28,32,36&UF=2215&TF=90&SL=2.6&UN=KMH&DV=teeth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Zmianę z 28 na 34 na pewno poczujesz, nie wiem tylko czy ci starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Po wklejonym zdjęciu wnioskuję, że to SS, więc 30z to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi