Jarek1359 Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Witam, już jakiś czas temu kupiłem rower jest to rower specialized camber comp 2018 i mam pewien problem ponieważ fabrycznie jest tam 120mm dobicia z przodu i chciałbym się spytać czy wsadzenie do niego amortyzatora o dobiciu 160/170 Będzie jakimś problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Tak. Zaburzysz geometrię i ryzykujesz dosłownie urwaniem główki ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Jw. z tym że warto przy tym jeszcze kupić kamerkę, bo dzięki temu masz szansę zostać gwiazdą internetu 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Chcesz mieć z przodu 170mm a z tyłu 120mm ? Mogę zapytać po jaką cholerę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Tak, bo podniesiesz przód o 40-50 mm, przez co kompletnie wypaczysz geometrię i prowadzenie roweru. Dodatkowo istnieje ryzyko urwania główki ramy. Camber to nie rower na trasy, gdzie trzeba 160-170 mm soku zawieszenia - używając go do tak agresywnej jazdy możesz szybko go rozwalić rozwalić. Na trasy EN/FR/DH potrzebujesz zupełnie innego sprzętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek1359 Napisano 21 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia W dniu 19.08.2024 o 15:41, KNKS napisał: Chcesz mieć z przodu 170mm a z tyłu 120mm ? Mogę zapytać po jaką cholerę ? Nie chce pytam się z ciekawosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia W dniu 19.08.2024 o 08:46, Jarek1359 napisał: czy wsadzenie do niego amortyzatora o dobiciu 160/170 Będzie jakimś problemem? Wsadzenie problemem żadnym nie będzie, o ile amor ma taką samą rurę sterową i standard osi. Ba, do wsadzenia nawet oś nie jest ważna, jedynie sterówka nie może być cała w standardzie 1,5, bo się nie zmieści i nie da się wsadzić. Cieńsze wsadzić się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi