Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze jedna sprawa , wie ktoś jak limit obciążeniowy ma marin dsx1 i 2 ? Trek ma 136kg, ja waże 110kg , żeby ten dsx się nie złamał 

Napisano

Jednak Marin odpada ponieważ doczytałem że w Polsce ich gwarancja jest do bramy, na części się bardzo długo czeka. Ale pojawił się ten Trek fx2 gen 4 za 3099zl czy aluminiowy widelec to nie jest zło?

• Haha 1
Napisano

Gdzie tak doczytałeś? Widziałeś ile Marin ma w polsce autoryzowanych dealerów? A sprawy gwarancyjne możesz załatwiać w każdym niezależnie gdzie kupiłeś rower. 

Napisano

Dobra pojeździłem teraz rowerem bez amortyzatora z przodu i jednak wolał bym chyba Crossa , strasznie po rękach dawało a że mam problem z łokciami to wolał bym z amorkiem.Ten polygon X7 wydaje się dość ciekawy i cena ok ale czy to nie jest jakiś stary model ? 

https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-heist-x7?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[HBGR][CSS%3A Google][PMax] Rowery do 30k&utm_id=21014728078&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAtNK8BhBBEiwA8wVt9-rlhzA47AXIZoeMKXpXdnGeFGoHZ6jUkaXG8SMF6wAUrvbbyA27fhoC3vEQAvD_BwE

Jakieś inne propozycje lekkich crossów

Jeszcze jest ten roam 0 ale na kwadrat i droższy. Coś jeszcze ciekawego?

• Mod Team
Napisano

Nie dramatyzowałbym z tym 1 blatem - to głównie kwestia stylu jazdy, i po części oczekiwań, tzn. przy rozsądnej kadencji i braku parcia na rekordy prędkości na zjazdach, uważam taki napęd za wystarczający (nie dotyczy użytkowników jeżdżących średnio 15 km/h, ale twierdzących, że im brakuje prędkości - tak, brakuje, bo nie umieją odpowiednio korbą zakręcić ;)).

Jeżeli nie jeździsz na płaskim szybciej niż 25 -30 km/h, i to nie przez 10 sekund, a co najmniej kilka/kilkanaście km, to nie ma się co martwić, bo napęd w Heist X7 spokojnie wystarczy (i przy odpowiedniej kadencji nie zajedziesz go zbyt szybko). Chyba, że jest plan na 60 -70 km/h na zjazdach, ale wtedy wystarczy znaleźć odpowiednio stromy, a siła ciążenia sama załatwi resztę :icon_wink:

Napisano

Z górki nie będe cisnał, a po prostej jeździłem swoim średnio 19km/h, na średniej tarczy z przodu niewiem ile zębów i 7 biegu z tyłu. A chciałbym szybciej właśnie po prostej, czy taki polygon heist X7 mi wystarczy do tego? Wiadomo ważna kondycja do jazdy, ale w tym roku ćwiczę na rowerku stacjonarnym to do wiosny może się coś poprawi forma.

Napisano (edytowane)

Z przodu tarcza 48x36x26 czyli na 36 zębach z przodu jeździłem przez ostatnie 9lat widzę że heist też ma 36 jeden blat ale może będzie szybciej przez nowsze/lepsze technologie? I mniejszą wage. Już sam niewiem , nie ogarniam tego wykresu co wysłałeś

Edytowane przez Seba1ol
Napisano
Godzinę temu, Seba1ol napisał:

A chciałbym szybciej właśnie po prostej, czy taki polygon heist X7 mi wystarczy do tego?

Polygon heist x7 pozwala ci na jazdę około 40kmh przy zachowaniu w miarę standardowej kadencji.

Więc jeśli

a po prostej jeździłem swoim średnio 19km/h,

To masz jeszcze duuuuuużo zapasu.

I nawet biorąc pod uwagę, że

Wiadomo ważna kondycja do jazdy, ale w tym roku ćwiczę na rowerku stacjonarnym to do wiosny może się coś poprawi forma.

To żeby zamiast 20kmh jechać 30kmh trzeba generować prawie 3x więcej mocy

Napisano

Dobra, strasznie namieszałem ale jeździłem krossem eskerem 2.0 gen 1 i mi przypasował ręce nie bolały nic. I chcę już zamówić swojego ale chcę 2.0 gen2 i niewiem czy ten z dopiskiem 2025r różni się coś od tego bez dopisku 2025 przykład niżej 

Tu gen2 2025

https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-kross-esker-2-0-gen-2-2025?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa3zEitGNebczI4WlrluJZ8FR9NQWT8wluUys5EYO20srbH0jqGrh-OhoCIc0QAvD_BwE

Tu gen 2 bez dopisku 2025

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-kross-esker-2-0-gen-2-pd42030/?v_Id=229899

Specyfikacje są takie same. Czy to są te same rowery?