babajedna Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Cannondale quick cx1 czy TREK DUAL SPORT 3 GEN 5? inne propozycje do 5000?.....Baba niska - 156 cmwzrostu, jazda 3-4 razy w tygodniu 20-25 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Z dwojga złego lepszy będzie Trek, bo występuje w ramie typowo damskiej. Chyba, że jesteś masochistką to bierz Cannondale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babajedna Napisano 18 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia dwa dni wybierania, a tu samo zło Też się zastanawiałam, czy nie ocieram się o masochizm, ale wydaje się, że na "S" dam radę (nadal bez pewności ). Poza uwagą do ramy jakieś minusy i plusy? A może polecisz coś jeszcze bym nie wybierała między dżumą a cholerą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia (edytowane) Może taki Liv? To damskie modele Gianta więc geometrycznie dopasowane dla kobiet. Myślę że warto się zainteresować. Ze wzrostem 156 wypadasz idealnie pośrodku rozmiarowi XS, powinno być idealnie. https://www.liv-cycling.com/pl/thrive-gx https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-damski-giant-liv-thrive-gx-2024?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwt4a2BhD6ARIsALgH7DrDvOCvkgR3ZiXpKpYl46aryDkgpObiEBkaKWL66bZOnPDdKLyHwMUaAqe8EALw_wcB Edytowane 18 Sierpnia przez Artur85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babajedna Napisano 18 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia O! wezmę pod uwagę..... wyrzucam cannona, a dorzucę jeszcze MERIDA CROSSWAY 700 LADY z ramą xs To teraz gdybyście kupowali dla matki, żony, córki lub kochanki, to z tych trzech co byście kupili???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 18 Sierpnia Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Narzeczonej bym kupił to: https://www.mtbiker.pl/shop/rowery/crossowe/rower-damski-liv-rove-1-dd-28-ciemny-eclipse-p179110.html?country=PL&variant=545074&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzv7B1f7-hwMViUeRBR0YISmwEAQYASABEgIQUvD_BwE Ewentualnej kochance kupiłbym to:): https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-3-generacji-5/p/36826/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 17 godzin temu, babajedna napisał: To teraz gdybyście kupowali dla matki, żony, córki lub kochanki, to z tych trzech co byście kupili???? Na ilu z tych rowerów jeździłaś, czy choćby siedziałaś? Pracuję w sklepie rowerowym, więc wiem co się dzieje i akurat jestem na etapie wymiany roweru dla żony... Wcześniej jeździła na Specialized Ariel. Wybrała go chyba pod wpływem mojej sugestii, bo sam mam jego męski odpowiednik, który dla mnie jest mega wygodny i co? I od 10 lat słyszę, że nie do końca jej wygodnie. Ostatnio dałem się jej przejechać na crossowym Unibike... Ogólnie, jakościowo super sprzęt, ale te rowery, jak na crossówki nie są lekkie i wg. wielu mają przestarzałą geometrię. Pomimo tego i moich prób zniechęcenia jej do Unibike, żona po kilkuset metrach przejażdżki nie chciała z niego zsiadać. I co? Pomimo tego, że sam bym sobie nie kupił takiego roweru, to żonie będę musiał A żebyś dobrze mnie zrozumiała, to Tobie absolutnie nie polecam tych rowerów, bo one są ok, ale dla kogoś od 170 cm wzrostu. Chciałem tylko zobrazować, że bez przymiarki nie kupisz wygodnego roweru. Z marek, z którymi mam do czynienia na co dzień to polecę Ci rowery crossowe Author np. Integra. Ja wiem, że tam nie ma szału z osprzętem, ale przy osobie Twojego gabarytu powinien być bardzo komfortowy. Zauważ też, że nie rzucam Ci linkami, bo to zrobi Ci jeszcze większy mętlik, a zmierzam do tego, że powinnaś iść do sklepu i zacząć od przymiarki do różnych rowerów. Na wiele pytań odpowiesz sobie sama. Dopiero później wróć na forum jeżeli nadal będziesz miała wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babajedna Napisano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Wszystkim dziękuję pięknie za cenne uwagi. Polatałam trochę po mieście, poprzymierzałam i kupiony jest .....Trek Dual Sport 3 gen 5. Jest super pod każdym względem, a i piękny taki ci on jest. Liv może tworzony jest dla kobiet, ale zupełnie nie dla mnie.Widać jestem wyjątkową kobietą. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi