Joker86 Napisano 17 Sierpnia Udostępnij Napisano 17 Sierpnia Witam , może ktoś jest w posiadaniu modelu BSC300? Bardzo proszę o opinie? Nawigacja? Bateria? Itp. Dziękuję - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 17 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia Nikt nie korzysta z tego modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 18 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Nie chcieliście pomoc w kwestii BSC 300 , więc zamówiłem igpsport BSC 200 😀. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 27 Sierpnia Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Lepiej późno niż wcale odpisać, może ktoś skorzysta 😅 Przejechałem coś koło 1000km z tym komputerkiem, jest to mój pierwszy sprzęt tego typu, więc nie mam porównania: - obsługa sprzętu banalna, mega intuicyjna - obsługa apki dość słaba, w różnych miejscach poukrywane opcje - może z czasem człowiek by się przyzwyczaił, ale jak raz się ustawi to korzysta tylko z ładowania trasy i ew odpalenia trackingu - nawigacja działa ok do czasu aż nie zboczymy z niej i wylądujemy na przejechanym już odcinku. Wtedy zresetuje trasę i będzie prowadzić na nowo. Jak wrócimy na właściwą trasę, przestawi się i będzie już dobrze prowadzić. Czyli typowe śledzenie po śladzie z podkładką mapy, a nie prawdziwa nawigacja. Dla mnie to bez znaczenia. A, i warto koniec trasy ustawić z dala od początku trasy, jak przejedziemy przez metę, trasa zaliczona. Reroutingu nie ma. W lasach nie ma problemu z zasięgiem GPS (jeśli chodzi o położenie na trasie). Poza tym działa idealnie, jedynie na początku trzeba się przyzwyczaić że nie każdy zakręt to faktycznie zakręt - prędkość w lesie - tutaj z tym jest różnie, i nie kumam tego do końca. Pozycje na mapie pokazuje na pewno dobrze (tego jestem pewien, sporo tras gdzie zakręty co 100-200m), ale aktualną prędkość często bardzo zaniżoną. Nie jest to dla mnie kluczowe, no ale trochę nie kumam tego, skoro pozycja gps jest ok, to czemu prędkość nie? I tego też jestem pewien, na jednym odcinku gdzie jest segment stravy notorycznie pokazuje ok 15kmph, podczas gdy realna prędkość w okolicach 25kmph - trasy wyznaczam w stravie, upload bez problemowy - zapisywanie tras i synchronizacja błyskawiczna - bateria - na to ciężko odpowiedzieć... Jest duży problem z pokazywaniem stanu baterii. Tj. sprzęt naładowany do 100%, włączam, ładuję trasę i w te parę minut spada o 5%. Przejażdżka 5h, spadek o 3%, lol. Potem do 60% leci +/- takim samym tempem, ale poniżej już potrafi zjeść 10% w godzinę. Dla mnie nie jest to problemem, w tygodniu jeżdżę max 3x 2h + dłuższy wypad w weekend, i przed tym wypadem ładuję. Nie jest to wina mojego urządzenia, problem występuje u wszystkich. - synchro z czujnikami kadencji i hr magene, bez zarzutu - live tracking - tu jest trochę kaplica. Generalnie jest, ale trzeba za każdym razem odpalić go z apki, nie ma auto startu. Co gorsza, trzeba włączyć zapis aktywności aby móc wysłać link. Drugi minus, nie jest to typowy live track 1:1, tylko bierze punkt gdzie jesteśmy co jakiś odcinek/czas, przez co trasa jest dość kanciata. Dane na temat prędkości też z czapy. Dla mnie nawet taka kulawa wersja wystarcza Podsumowując, sprzęt ma swoje minusy, ale to i tak jest mój najlepszy zakup jeśli chodzi o akcesorium rowerowe sporo nowych tras odkryłem na które bym się nie porwał bez nawigacji. Czy kupiłbym drugi raz? Zdecydowanie tak, ale nie ukrywam, gdyby garmin 530 był w podobnych pieniądzach, to brałbym garmina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi