qwerty_01 Napisano 15 Sierpnia Udostępnij Napisano 15 Sierpnia Żona ma rower RockRider 520 i łożysko koła zaczyna się odzywać. Oglądałem youtube i niby należy montować łożysko 6200. Już prawie zamówiłem, lecz pomyślałem, że zmierzę średnicę suwmiarką. Mierzę i wychodzi mi 29,4 mm. Wprasuję łożysko o średnicy 30 mm z luzem standardowym? Na jednym filmie koleś mówił, żeby przeszliwować od zewnątrz, ale trochę dużo brakuje (0,6 mm, a na filmie wspominał, że czasami trzeba zeszlifować 0,1-0,2 mm na ostrzałce diamentowej której nie posiadam). Może jakieś inne rozwiązanie. Rozważałem firmę SKF (ze względu, że w 2 autach super się sprawuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Sierpnia Udostępnij Napisano 15 Sierpnia Ale przepraszam - czy nie lepiej wybić łożysko, odczytać oznaczenia i kupić identyczne - lepszego producenta? Jesteś w stanie rozwiercić otwór centrycznie, tak aby nowe łożysko równo siadło? No nie wydaje mnie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Sierpnia Udostępnij Napisano 15 Sierpnia Podlinkuj ten film, bo chciałbym zobaczyć tego magika. Obstawiam, że ten typ jest jakimś ślusarzem i toczy wszystko co się da. Pewnie ma malucha z cylindrami rozwierconymi na 660 cm3 coby zyskać dodatkową moc. EDIT: A tu nie chodzi przypadkiem o zamontowanie łożysk "maszynowych" do piasty, która pierwotnie była na zwykłych stożkach? Bo jak tak to przestań oglądać te filmy z Pakistanu i załóż to co było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 16 Sierpnia Udostępnij Napisano 16 Sierpnia Ja też mam takie przeczucie, bo coś się tu nie zgadza. Kto by robił piastę, pod jakieś totalnie niestandardowe łożyska? Jeżeli masz rower w takiej specyfikacji jak bieżąca, to na 99% tam są kulki. Po co robić takie cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty_01 Napisano 16 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia Chcę wymienić za 1 raz, bo zanim przyjdzie z allegro to minie pewnie z tydzień... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 16 Sierpnia Udostępnij Napisano 16 Sierpnia A daj spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 17 Sierpnia Udostępnij Napisano 17 Sierpnia W dniu 15.08.2024 o 22:39, Maciek.B napisał: Podlinkuj ten film, bo chciałbym zobaczyć tego magika. Obstawiam, że ten typ jest jakimś ślusarzem i toczy wszystko co się da. Pewnie ma malucha z cylindrami rozwierconymi na 660 cm3 coby zyskać dodatkową moc. EDIT: A tu nie chodzi przypadkiem o zamontowanie łożysk "maszynowych" do piasty, która pierwotnie była na zwykłych stożkach? Bo jak tak to przestań oglądać te filmy z Pakistanu i załóż to co było Przepraszam, że zacytuję sam siebie, ale nic dodać, nic ująć. Tylko pomyliłem się z tym Pakistanem, bo tam to pełna profeska w porównaniu do tego naszego rodaka Jak już uporasz się z piastami polecam zregenerować opony: A tak na serio nie rób tego! Zabraniam Ten chłop nie wie co mówi, ani co robi. 80% tego co powiedział to bzdury. Nie chce mi się tego komentować, bo na temat tego filmu, który trwa kilkanaście minut można napisać książkę negującą na sto różnych sposobów każde jego słowo. Nie zapomnij odkliknąć mu dzwoneczka i subika 😛 ... Pokusiło mnie, przeglądam jego kanał i chłop ma więcej takich filmów. Założę się, że kupił kontener osi z łożyskami maszynowymi i próbuje to jakoś upłynnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 17 Sierpnia Udostępnij Napisano 17 Sierpnia (edytowane) Odnośnie tej regeneracji opon w Pakistanie: Edytowane 17 Sierpnia przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty_01 Napisano 18 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia Spokojnie. Szukałem filmu jak to wymienić - nie subskrybuję kanału. Sąsiad (który zna się na rowerach) powiedział, że jeszcze na tych starych pojeździć (żona też twierdzi, żeby na razie nie ruszać do końca roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi