matixoooo Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia Czesc wszystkim. Przymierzam sie do zakupu jakies roweru w miare endurance. wybor padl na Trek domane al2 disk gdzie wrzuce szersze opony. Wiem ze wybor nie oczywisty bo w tej cenie sa lepsze opcje ale mam akurat okazje kupic uzywke za dobre pieniadze na SRAM RIVAL 2x11. Rozmiar tej uzywki to 56 ja natomiast mam 176cm wzrostu i 82 przekrok. w sklepie Treka powiedzieli ze to dobry rozmiar natomiast z obliczen wychodzi 54 ( znalazlem gdzie wzor 82*0.66) . Doradzcie prosze jak tam u was z tymi domane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzak1 Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia Przy twoich rozmiarach uważam, że prawidłowy rozmiar to 54. Miałem ostatnio przymiarkę do Domane i przy swoich 183cm wzrostu/86cm przekroku czułem się na 56 dobrze. Na większym rozmiarze możesz być po prostu za bardzo wyciągnięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matixoooo Napisano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia (edytowane) tak wlasnie czulem, natomiast facet w sklepie uznal ze na 54 wygladam jak bym jechal na rowerze po mlodszym bracie. co dziwne 54 mieli na stanie a 56 nie i mowil ze moga zamowic 56 takze nie bylo takiej sytuacji ze to co mieli na stanie to chcieli sprzedac wrecz odwrotnie. mowil ze w 54 trzeba by bylo przedluzac mostek o 2cm minimum Edytowane 14 Sierpnia przez matixoooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagno Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia Też uważam, że 54. Łatwiej zawsze zmienić mostek niż ramę ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 15 Sierpnia Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 54 i nie ma się nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 15 Sierpnia Udostępnij Napisano 15 Sierpnia W dniu 14.08.2024 o 12:31, matixoooo napisał: mowil ze w 54 trzeba by bylo przedluzac mostek o 2cm minimum Same plusy. Zastanowiłbym się natomiast czy czy przypadkiem nie masz za nisko kierownicy w rozmiarze 54, czyli czy na pewno nie wolałbyś bardziej wyprostowanej pozycji. Wtedy w grę wchodziłby inny rower. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi