UncleDrew Napisano 13 Sierpnia 2024 Napisano 13 Sierpnia 2024 Cześć, planuję przesiadkę z wysłużonego mtb na gravela i proszę o poradę oraz w miarę możliwości dobór najlepszego roweru pod względem cena/wyposażenie/jakość w przedziale cenowym jak w temacie. Moje wymiary: wzrost - 185cm waga - 100kg Jestem raczej zielony jeśli chodzi o sprzęt natomiast chciałbym, o ile to możliwe, by rower był przyszłościowy, a nie od razu do wymiany połowa podzespołów. Wycieczki rowerowe głównie w mieście plus weekendowe asfalt, szutrówki, las - max ok. 70-80km Cytuj
Artur85 Napisano 13 Sierpnia 2024 Napisano 13 Sierpnia 2024 W tym budżecie zdecydowanie lepszym pomysłem będzie wybór roweru z płaską kierownicą, np. MARIN DSX 1 2023 - gravel z prostą kierownicą sklep PRIMAL.PL Rower fitness Giant Escape Disc 1 2023 | sklep rowerowy Sprint-Rowery.pl Giant toughroad slr 2 2024 (trekking24.pl) Typowy gravel za te pieniądze będzie miał na pewno hamulce mechaniczne, a przy Twojej wadze miałbym obawy o ich skuteczne działanie. Przy płaskiej kierownicy ten problem odpada, hydraulika jest na dzień dobry. Cytuj
keltu Napisano 13 Sierpnia 2024 Napisano 13 Sierpnia 2024 Do 3500 szedłbym w https://www.pepper.pl/promocje/gigant-revolt-2-szafir-877384 a jeśli chodzi o górne widełki to już coś na hydraulice, czy to APEX czy GRX. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi