UncleDrew Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia Cześć, planuję przesiadkę z wysłużonego mtb na gravela i proszę o poradę oraz w miarę możliwości dobór najlepszego roweru pod względem cena/wyposażenie/jakość w przedziale cenowym jak w temacie. Moje wymiary: wzrost - 185cm waga - 100kg Jestem raczej zielony jeśli chodzi o sprzęt natomiast chciałbym, o ile to możliwe, by rower był przyszłościowy, a nie od razu do wymiany połowa podzespołów. Wycieczki rowerowe głównie w mieście plus weekendowe asfalt, szutrówki, las - max ok. 70-80km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia W tym budżecie zdecydowanie lepszym pomysłem będzie wybór roweru z płaską kierownicą, np. MARIN DSX 1 2023 - gravel z prostą kierownicą sklep PRIMAL.PL Rower fitness Giant Escape Disc 1 2023 | sklep rowerowy Sprint-Rowery.pl Giant toughroad slr 2 2024 (trekking24.pl) Typowy gravel za te pieniądze będzie miał na pewno hamulce mechaniczne, a przy Twojej wadze miałbym obawy o ich skuteczne działanie. Przy płaskiej kierownicy ten problem odpada, hydraulika jest na dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia Do 3500 szedłbym w https://www.pepper.pl/promocje/gigant-revolt-2-szafir-877384 a jeśli chodzi o górne widełki to już coś na hydraulice, czy to APEX czy GRX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi