merloofy Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Hej, Zaczynam dopiero swoją przygodę z gravelem. Ostatnie tygodnie to męczarnia na jakimś starym swoim rowerze, stąd też decyzja o zakupie Esker 2.0 z nową ramą gen2. Wiem, że rower jest lekko budżetowy, ale chciałem zacząć od czegoś tańszego, a najwyżej później zmieniać, no i przyszła chwila na wymianę od razu hamulców i klamkomanetek. Chciałbym założyć hydraulikę, stąd też pytanie do Was, jaki osprzęt wybrać, żeby nie kosztowało to majątku? Sam szperając zastanawiałem się nad takim zestawem: Zaciski: przód + tył GRX BR-RX400 ~ 400pln Klamkomanetki: MICROSHIFT XLE SB-M100 ~ 720pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia W ogóle bez sensu to co chcesz zrobić. Nie jestem pewny czy zaciski i klamkomanetki ze sobą zadziałają. Tak samo jak manetki z przerzutkami. Najtańsza hydraulika to Tiagra za 1500 zł, tyle że czeka Cię wymiana napędu. Kupiłeś już ten rower? Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia komplet zaciski FM, przewody i klamki RX400 (10s) 1200zł ten sam zestaw tylko RX810 (11s) 1450zł oba zestawy nowe wiszą na OLX tylna przerzutka GRX pewnie 250 / 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merloofy Napisano 13 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia Dziękuję bardzo za odpowiedzi, zdecydowałem się na pełen zestaw RX400 Cena roweru to 3700zł po rabacie nówka. Myślałem o Esker 5.0, ale tam cena zaczynała się od 5400-5500, więc zdecydowałem sie na 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia A ile Ci wyjdzie ten zestaw? 1500 zł? Wtedy sumarycznie masz 5100 zł, a ostatecznie i tak gorszy rower z tego co kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia Jeżeli rower kupisz za 3700 to dolicz do niego: - zestaw klamek i zacisków, - nową owijkę, Nie jestem pewien, czy klamki Shimano zadziałają z przerzutką MICROSHIFT. Więc może jeszcze dojść zakup przerzutki. Widzę, że masz tam kasetę 11-48T a 11 rzędowy GRX fabrycznie ogarnia do 42T jak dobrze pamiętam. Więc nowa kaseta. Pytanie, czy sam to zmieniasz, czy oddasz na serwis? Jak to drugie to dolicz jeszcze robociznę. Czyli realnie za samą wymianę hamulców zapłacisz więcej niż za wyższy model Eskera na który wskoczysz i pojedziesz w świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi