Warecki Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Witam. Szukam miejsca gdzie malują ramy. Rower górski, chodzi mi o rozłożenie, pomalowanie i złożenie roweru. Czy ktoś się orientuje czy takie miejsce znajdę na śląsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Lakierowanie proszkowe powinien ogarnąć każdy lakiernik, który robi rzeczy typu felgi (ci od karoserii czy większych elementów jak zderzaki raczej nie chcą się bawić w takie drobiazgi), ale dla odmiany raczej żaden nie podejmie się rozłożenia / złożenia roweru, bo to nie ich branża. Nie masz jakiegoś kolegi, który "za flaszkę" podejmie się robocizny? Demontaż roweru nie jest wbrew pozorom specjalnie trudny i jeżeli nie masz wynalazku w rodzaju fulla z prowadzonymi wewnętrznie przewodami hydraulicznymi, to poza dwoma-trzema bardziej specjalistycznymi narzędziami (klucz do korby, suportu, ewentualnie sterów + rozkuwacz do łańcucha - wszystko do kupienia na allegro za grosze) nie potrzebujesz niczego, czego nie masz w szufladzie w garażu czy tam piwnicy. A przynajmniej powinieneś mieć No i umiejętności zostaną na przyszłość. Dla informacji: jesteś z Siemianowic, więc do Chorzowa nie masz daleko. Ja lakierowałem alufelgi w lakierni na Gałeczki 59 (wjeżdża się z tyłu na podwórze budynku, wejście po schodkach) razem z ich piaskowaniem i regeneracją rantów i drugi rok nic się z nimi nie dzieje. Możesz zadzwonić i zapytać, ile gość by wziął za ramę: http://federka.pl/kontakt/ i najlepiej zrób to samo w kilku innych lakierniach, będziesz miał porównanie. Edytowane 14 Sierpnia przez MrJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warecki Napisano 13 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia @MrJ Dzięki wielkie za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lassar71 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Kiedyś malowałem felgi, powstało małe dzieło sztuki. Gość to mega świr: lakiernia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warecki Napisano 20 Września Autor Udostępnij Napisano 20 Września @Lassar71 Czegoś takiego szukałem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Malowałem u nich ramę rowerową. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi