acid1234 Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Rower to Kross Pure Trial kąt główki 67 stopni. Obecny mostek 55mm - 0 stopni(Średnica kierownicy 35mm). Chcę obniżyć i chyba wydłużyć pozycje kierownicy. Czy mostek na minus - 8 lub - 13 stopni - 70mm ma sens? Jaki wznos zastosować: 1. Mostek Contact SL XC 35 Wznios: +/- 8 stopni 2. Mostek Bontrager Elite 35 - Wznios: +/- 13 stopni - nie za dużo na minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Chyba Trail, a nie Trial. Dwie różne rzeczy. Sens ma taki mostek, jaki będzie Ci pasował. Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz. http://yojimg.net/bike/web_tools/stem.php Ile masz wzrostu i jaki to rozmiar ramy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 13 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia Krypto.Szosowiec >>> Faktycznie chodzi o Trail 😁. Chciałem wiedzieć, czy ktoś w tego typu rowerze stosuje mostek na minus bo w rowerach XC wiem, że można kombinować. Pewnie niewielkie odstępstwo może być ale to raczej rower bardziej "zjazdowy" i stosowanie długich mostków = 70mm jest dyskusyjne... Dziękuję za programik i przemyślę też czy faktycznie potrzebuje wydłużać pozycję. Chciałbym jednak obniżyć nieco czy wymiana sterów, bo ta nakładka jest jak solidna podkładka... Tak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Jak masz stery FSA to są do kupienia niske " dekle" na podmiankę. Edytowane 13 Sierpnia przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 13 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Pecio >>> Dziękuję za przykład to rozwiążę moje problemy 😀... Fajnie, że można to dokupić. W temacie sterów to jednak potrafię tylko ewentualnie wymienić na takie same 😎. Edytowane 13 Sierpnia przez acid1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 14 Września Autor Udostępnij Napisano 14 Września Mostek Bontrager Elite 35 60mm+/-13 ZAMÓWIONY Niski dekiel sterów - 5,3mm ZAMÓWIONY Protestuje i zobaczę... Według obliczeń przy zastosowaniu obu elementów pozycja mocno się obniża i trochę wydłuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 27 Września Autor Udostępnij Napisano 27 Września (edytowane) Pojeździłem... 😎. Wrażenia po zmianie rewelacyjne. Inny rower😁. Obniżenie i nieznaczne wydłużenie pozycji spowodowało lepsze czucie roweru jakby nabrał zwinności... Poprzednio po samej zmianie podkładek był podobny efekt. Przy skręcaniu obawiałem się gorszej reakcji a chyba jest nawet lepiej. Poprzednio przy wyższej pozycji czułem takie zamulenie pomimo krótszego mostka. Nie jeździłem jeszcze w górach na singlach po zmianie, może na bardzo stromych ostrych nawrotach byłoby ciut gorzej, bo według prawideł wyżej i krócej na zjazdach lepiej się sprawdza. Myślę, że uzyskałem optimum. Dziękuję wszystkim za wsparcie. Edytowane 27 Września przez acid1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 1 Października Autor Udostępnij Napisano 1 Października (edytowane) Edytowane 1 Października przez acid1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi