swiezak_na_szosie Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Hej, w poszukiwaniu pierwszej szosy wpadłem na coś takiego: PINARELLO DOGMA 65.1 DURA ACE Di2 r. 51,5 | Szybkierowery.pl I trochę się zakochałem. Czy ktoś z większym doświadczeniem może podpowiedzieć czy warto kupić ten rower na początek? Może ktoś kto jeździ na takim podpowie jakie są plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia (edytowane) Nie wolno, od tego się umiera! Na początek to tylko Kross Vento za 2k. A tak na serio: a) Twoje plecy to wytrzymają b) stać Cię na utrzymanie takiego roweru, gdy pojawią się problemy Jeżeli obydwie odpowiedzi to tak, to właściwie czemu miałbyś tego roweru nie kupić? Tyle że to już nieco antyk. Ta grupa napędowa ma już 16 lat. 10s to ma teraz Tiagra. Edytowane 10 Sierpnia przez Krypto.Szosowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak_na_szosie Napisano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia (edytowane) a jeśli obie brzmią nie?:) Chciałbym jeździć w trasy 100-200km, ale fajnie byłoby też pośmigać szybko. Lubię też podjazdy. Ale jak trzeba to z tego śmigania mogę zrezygnować na rzecz wygody Edytowane 10 Sierpnia przez swiezak_na_szosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak_na_szosie Napisano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Może w takim razie pokażę co jeszcze wpadło mi w oko w moim budżecie: CANNONDALE SUPERSIX ULTEGRA, Shimano Ultegra, Rozmiar 54/M Warszawa Ursynów • OLX.pl CANNONDALE SYNAPSE CARBON 105, Shimano, Rozmiar 54/M Warszawa Ursynów • OLX.pl Rower szosowy Cannondale CAAD12 ULTEGRA Kalisz • OLX.pl Rower szosowy szosa Cannondale SuperSix EVO Dura-Ace roz. 54 Warszawa Białołęka • OLX.pl Rower szosowy CUBE Litening Warszawa Ursus • OLX.pl Coś z tego się nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 1 godzinę temu, swiezak_na_szosie napisał: a jeśli obie brzmią nie?:) Chciałbym jeździć w trasy 100-200km, ale fajnie byłoby też pośmigać szybko. Lubię też podjazdy. Ale jak trzeba to z tego śmigania mogę zrezygnować na rzecz wygody Ten Pinarello to jest antyreklama wygody. Jak szybko jedziesz, to w większości decyduje Twoja noga. W ogóle po co Ci stary rower z hamulcami szczękowymi, skoro w tym budżecie możesz kupić nowy z hamulcami hydraulicznymi? Nawet nie wspominam o tym, że prawdopodobnie na każdym rowerze który pokazałeś, po chwili wysiądą Ci plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Inna sprawa, że nie byłbym zdziwiony gdyby to tak naprawdę był Chinarello. Sklep wydaje się porządny, więc absolutnie nic nie sugeruję. Po prostu cena wydaje się podejrzanie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak_na_szosie Napisano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Czyli najlepszym wyborem będzie coś takiego? SENSA ROMAGNA DISC 105 2×12 2024 | Szybkierowery.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia W dniu 10.08.2024 o 11:13, swiezak_na_szosie napisał: Może ktoś kto jeździ na takim podpowie jakie są plusy i minusy? Osobiście plusów nie widzę. W dniu 10.08.2024 o 16:02, swiezak_na_szosie napisał: Chciałbym jeździć w trasy 100-200km, ale fajnie byłoby też pośmigać szybko. Lubię też podjazdy. To z jaką prędkością jedziesz szosą w 95% zależy od tego jaką moc generujesz. Cytat Czyli najlepszym wyborem będzie coś takiego? SENSA ROMAGNA DISC 105 2×12 2024 | Szybkierowery.pl Jak chcesz kupić nowy rower w tym budżecie to tak. 23 godziny temu, Krypto.Szosowiec napisał: Po prostu cena wydaje się podejrzanie dobra. To jaka według ciebie powinna być ta cena? 15 letni rower na kołach no name i grupie napędowej do której nie da się kupić części 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Sądziłem ze Pinarello za same bycie Pinarello, będzie nieco droższe. Tak czy inaczej, fajny rower żeby się pochwalić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia No właśnie problemem takiej piny jest to, że ani nie jest efektywna jak na dzisiejsze czasy ani efektowna w erze tysięcy podróbek tych ram. Za podobną kasę można kupić np. supersixa evo hi-mod na jakiego z uwagą spojrzy o wiele więcej szosowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf24 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września (edytowane) 90 % pinarello to bezczelne podróby. Pytałem sam sprzedawców , niektórzy potwierdzali. Inni milczeli - nawet prowadzać sprzedaż hurtową modeli w necie. Wyleczyłem się z tej marki dawno. Oryginał nawet używany zawsze jest bardzo drogi typu Prince. Bo o modelu Dogma to nawet nie wspominam. Twój link już jest pusty , z pewnością to była marna chińska podróbka. Dostępność tej marki oraz serwis to kolejny dramat. https://www.olx.pl/d/oferta/rama-pinarello-f7-CID767-IDZsAH2.html sama rama to 12 k. a używka 17 k z papierami. https://www.olx.pl/d/oferta/pinarello-prince-na-gwarancji-ultegra-di2-r-54-5-bontrager-zamiana-CID767-ID10cnKp.html 10s to ma teraz Tiagra nie do końca...sam jężdzę na 10 s campagnolo- kaseta superrecord (11-21)kosztuje 1 k (waga i wytrzymałość nieporównywalna z shimano)- koronki największe z tytanu. Na portalach zachodnich kupisz campę przerzutkę centaur lub veloce i blat w karbonie a łańcuch 10s bardziej wytrzymały jak 11 czy 12 s.jak masz dobrą nogę to 9 s rozbujasz a jak słabą to 13 s nie pomoże. Edytowane 21 Września przez wolf24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf24 Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września (edytowane) Jestem tylko ciekawy co zyska autor tematu kupując tę sensa romagna pomimo 12 s napędu (zupełnie niepotrzebnego dla amatora na takim rowerze) czy hamulców hydraulicznych mając koła za 200 euro jak 2 kg kowadła plus tarcze i cały rower z pedałami przekroczy 10 kg.Na czymś takim ma jeździć 100-200 km dziennie w trasy? Ciekawe. Szacunek za wybór.:) bierz tę pinę jak masz kasę: https://pinarello.com/europe/en/bikes/road/endurance/dogma-x/dogma-x-dura-ace-di2 godny przeciwnik supersixa od cannondale. Edytowane 22 Września przez wolf24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Kurde, gdyby tylko ktoś się dowiedział, że robiłem "setki" na szosie z napędem Claris, na Framesecie za 800 zł... Nie każdy potrzebuje sprzętu za grubą kasę, żeby jeździć rowerem. Dodatkowo, to co daje taki rower, dla niektórych może nie mieć wielkiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf24 Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września (edytowane) Czyli warto kupować nowy za niecałe 6 k- nic innego się nie znajdzie. Niech autor sam podejmie decyzję. Kiedyś nie było karbonu a rowery były ciężkie i też dawali radę. model starszy 4,6 k https://allegro.pl/oferta/sensa-romagna-disc-sle-55-shimano-105-2x11-16515427689 Edytowane 22 Września przez wolf24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi