xpablo2 Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Witam, mam taki problem mam jakieś luzy i dźwięk cyknięcia, strzelania podczas mocniejszczego skręcania kierownicą podczas jazdy, wbijania amortyzatora (ale przy zablokowanym też słychać ten dźwięk) i podczas hamowania przednim hamulcem (też stojąc w miejscu z zaciśniętym hamulcem i ruszaniem roweru przód tył), wydaje mi się że to albo gdzieś w okolicach sterów albo w okolicach amortyzatora ale nie wiem co to może być, może ktoś wie czego to może być przyczyna i jak to naprawić. Bardzo proszę o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia A wiesz jak dobrze dzwieki niosa sie po ramie? Cytat (też stojąc w miejscu z zaciśniętym hamulcem i ruszaniem roweru przód tył), wydaje mi się że to albo gdzieś w okolicach sterów I tu bym szukal. Zobacz czy nie ma luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Luzy na sterach, luzy na goleniach, luz na koronie widelca, klocki hamulcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia ,,Cykać " potrafią linki ale jeśli przy zaciśniętym hamulcu czujesz luz to mogą być za słabo skręcone albo wyrobione stery . Rozumiem że mostek ahead ? Masz pod nim jakieś podkładki ? Zaciśnij przedni hamulec , złap za te podkładki albo za górny kapsel sterów i poruszaj rowerem przód ,tył . Nie powinno być żadnego ruchu miedzy elementami , żadnego luzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xpablo2 Napisano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia @JWOwydaje mi się że amortyzator tak dziwnie strzela i ma luzy. @WaGiant jest to bardziej dźwięk takiego strzelania tak jakby coś gdzieś przeskakiwało i czuć też luzy ale nie na tych podkładkach tylko gdzie w amortyzatorze bynajmniej tak mi się wydaje. Najbardziej czuję te luzy i strzelanie wtedy gdy wchycę za golenie górne i golenie dolne i zacznę ruszać rowerem przód tył z zaciśniętym hamulcem A dokładny model mostka to dartmoor viper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi