ENDOGGI Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Cześć, tak się składa że niedługo kupuje nowe pedały do mojego dirta i zastanawiam się nad dwoma modelami. Jeden z nich ma plastikowe piny połączanie na stałe z platformą (raceface ride) a drugi piny metalowe wkręcane (crankbrothers stamp 1) . Teraz jeżdżę na dartmoor stream z metalowymi pinami ale one kaleczyły moją nogę tyle razy że zastanawiam się czy piny plastikowe nie będą lepszym wyborem, ale boję się ze jak kupię plastiki to nie będą się trzymać mojej nogi. Słyszałem że te plastikowe raceface-y dobrze trzymają podczas jazdy ale nie wiem jak podczas skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Raczej nikt ci na to pytanie nie odpowie - sam wiesz najlepiej jak jeździsz i jaką masz technikę. Jeśli teraz noga ci się lepi i nigdy ci się but nie ślizga - możesz spróbować z pełnymi nylonami. Ale musisz być gotowy na to, że one nigdy nie będą tak dobrze trzymały jak stalowe piny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia A pomyślałeś o ochwaniaczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Mam te Race Face'y. Z Fivetenami trzymają bardzo dobrze, ze swojej strony polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENDOGGI Napisano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Dzięki, zastanowiłem się i chyba wybiorę jednak piny stalowe ponieważ zależy mi jednak na przyczepności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Zwróć uwagę, że są dwa modele Stamp 1 - pierwsza i druga generacja. Te starsze mają grubszą ośkę i ze standardowymi pinami to słabo trzymało (buty 5-10) bo jak stopa opierała się na osi, to piny miały mały nacisk. Można jednak tanio kupić dłuższe piny i wtedy jest OK. Albo gen 2. Edytowane 9 Sierpnia przez Wojcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi