23adamek Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Witam! Jak w tytule, czy wymieniał ktoś ogniwa w baterii, zwiększając przy tym jej pojemność? Pytam, bo model ma już parę lat, a bateria niestety zaczęła niedomagać. Pomyślałem, że jeśli będzie sporo uszkodzonych ogniw, to raczej wolałbym się zdecydować na wymianę wszystkich, ale chciałbym wiedzieć czy ten fabryczny BMS poradzi sobie np. z innym prądem rozładowania? Wedle specyfikacji, w baterii jest 30 ogniw 18650, z tym że jeszcze nie znalazłem informacji o pojemności poszczególnych ogniw, a przeszukałem chyba pół internetu🧐 Wiem, wiem, szybciej będzie jak rozbebeszę baterię, ale ja jestem mało manualny i boję się że coś spieprzę, popsuję, urwę, i narobię sobie tylko kosztów. Bateria ma zaledwie 378Wh, i przy uszkodzonych ogniwach obecnie wystarcza na jazdę z pełnym boostem na jakieś 20km 🤮 Czy miał ktoś może do czynienia z tą shimanowską baterią? Nie znalazłem żadnego zamiennika, który zmieściłby się do ramy, mając przy tym większą pojemność. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale może ktoś wie, jakiej pojemności są ogniwa w tej baterii. czy to można jakoś obliczyć mając poniższe dane? Będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
23adamek Napisano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Jednak ta moja jest ociupinę inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi