bart50 Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia (edytowane) Mikry przekrok skazuje nas na górale hardtail z mała ramą w tradycyjnym kształcie, a to za mało na ręce i prosta droga do rapy typu kros. Wolelibyśmy jednak komfort grubszych opon MTB, których do krosa pewnie nie wsadzimy. Z geometrii dobrze nam np. na Kellysie Tayenie w rozmiarze M, ale do ziemi za daleko, a S z kolei wielkością ramy i kołem schodzi za bardzo w dół. Siedziałem też na 17" MTB czeskiego Lectrona i Crusissa, ale poprzeczki ramy obniżane tylko przy siodełku to za mało. Czy znacie marki lub modele górali z niżej poprowadzoną górną rurą gdzie mógłbym poszperać z szansą na większą baterię typu 700Wh i nowsze silniki. Może coś wylukam do ok. 12 tysięcy. Edytowane 8 Sierpnia przez bart50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Stosunkowo nisko rurę mają spec epic/chisel ht. Ew. spójrz w stronę ścieżkowców - są nieco cięższe ale często rura.jest.prowadzona niżej ze wzgl na miejsce dla droppera. Np. "rodzimy" primal (dostępne w wersji 29 i 27,5) albo eccentric alu (również dostępne 29 i 27,5). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart50 Napisano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Tak, ale Chisel to analog, a szukam ebike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia A może by tak administracja wydzieli osobny pokoik dla ebajkuf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Ale czy szukacie typowego MTB czy roweru z szerszą oponą? Ile macie wzrostu i jaki przekrok? Ja dość długo szukałem roweru dla mojej żony - przy wzroście 153 cm nie ma większego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart50 Napisano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Doszedłem do podobnego wniosku po przeglądzie modeli kilku producentów. Szukaliśmy typowego MTB i dobrze nam na rozmiarze M, ale do podłoża nogami za daleko. Z kolei rozmiar S jest już za mały do wygodnej (dla nas) jazdy. Przejechałem się wczoraj na rozmiarze S Treka Powerfly FS 4 i miejsca było zbyt mało. 170 i 165 cm i ten sam przekrok 72 cm. Z braku opcji kierujemy się w stronę rowerów trekkingowych lub crossowych z ramą low. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Jak nie Trek Powerfly to może jeszcze Specialized Tero X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2 godziny temu, bart50 napisał: Doszedłem do podobnego wniosku po przeglądzie modeli kilku producentów. Szukaliśmy typowego MTB i dobrze nam na rozmiarze M, ale do podłoża nogami za daleko. Z kolei rozmiar S jest już za mały do wygodnej (dla nas) jazdy. Przejechałem się wczoraj na rozmiarze S Treka Powerfly FS 4 i miejsca było zbyt mało. 170 i 165 cm i ten sam przekrok 72 cm. Z braku opcji kierujemy się w stronę rowerów trekkingowych lub crossowych z ramą low. Nieśmiało wtrącę, że jednak nie próbowałeś Tayena S, choć szansa była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 10 Sierpnia Udostępnij Napisano 10 Sierpnia (edytowane) Jak chcecie z szerszą oponą to popatrzcie na KTM Macina z serii Aero , a także na KTM-y z kategorii Off-road Hybrid Edytowane 10 Sierpnia przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart50 Napisano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Popatrz też na ofertę damskiej linii Giganta - Liv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi