bart50 Napisano 8 Sierpnia 2024 Napisano 8 Sierpnia 2024 (edytowane) Mikry przekrok skazuje nas na górale hardtail z mała ramą w tradycyjnym kształcie, a to za mało na ręce i prosta droga do rapy typu kros. Wolelibyśmy jednak komfort grubszych opon MTB, których do krosa pewnie nie wsadzimy. Z geometrii dobrze nam np. na Kellysie Tayenie w rozmiarze M, ale do ziemi za daleko, a S z kolei wielkością ramy i kołem schodzi za bardzo w dół. Siedziałem też na 17" MTB czeskiego Lectrona i Crusissa, ale poprzeczki ramy obniżane tylko przy siodełku to za mało. Czy znacie marki lub modele górali z niżej poprowadzoną górną rurą gdzie mógłbym poszperać z szansą na większą baterię typu 700Wh i nowsze silniki. Może coś wylukam do ok. 12 tysięcy. Edytowane 8 Sierpnia 2024 przez bart50 Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Sierpnia 2024 Napisano 8 Sierpnia 2024 Stosunkowo nisko rurę mają spec epic/chisel ht. Ew. spójrz w stronę ścieżkowców - są nieco cięższe ale często rura.jest.prowadzona niżej ze wzgl na miejsce dla droppera. Np. "rodzimy" primal (dostępne w wersji 29 i 27,5) albo eccentric alu (również dostępne 29 i 27,5). Cytuj
bart50 Napisano 8 Sierpnia 2024 Autor Napisano 8 Sierpnia 2024 Tak, ale Chisel to analog, a szukam ebike. Cytuj
RabbitHood Napisano 8 Sierpnia 2024 Napisano 8 Sierpnia 2024 A może by tak administracja wydzieli osobny pokoik dla ebajkuf? Cytuj
PiotrWie Napisano 8 Sierpnia 2024 Napisano 8 Sierpnia 2024 Ale czy szukacie typowego MTB czy roweru z szerszą oponą? Ile macie wzrostu i jaki przekrok? Ja dość długo szukałem roweru dla mojej żony - przy wzroście 153 cm nie ma większego wyboru. Cytuj
bart50 Napisano 9 Sierpnia 2024 Autor Napisano 9 Sierpnia 2024 Doszedłem do podobnego wniosku po przeglądzie modeli kilku producentów. Szukaliśmy typowego MTB i dobrze nam na rozmiarze M, ale do podłoża nogami za daleko. Z kolei rozmiar S jest już za mały do wygodnej (dla nas) jazdy. Przejechałem się wczoraj na rozmiarze S Treka Powerfly FS 4 i miejsca było zbyt mało. 170 i 165 cm i ten sam przekrok 72 cm. Z braku opcji kierujemy się w stronę rowerów trekkingowych lub crossowych z ramą low. Cytuj
Gość Napisano 9 Sierpnia 2024 Napisano 9 Sierpnia 2024 Jak nie Trek Powerfly to może jeszcze Specialized Tero X. Cytuj
burz Napisano 9 Sierpnia 2024 Napisano 9 Sierpnia 2024 2 godziny temu, bart50 napisał: Doszedłem do podobnego wniosku po przeglądzie modeli kilku producentów. Szukaliśmy typowego MTB i dobrze nam na rozmiarze M, ale do podłoża nogami za daleko. Z kolei rozmiar S jest już za mały do wygodnej (dla nas) jazdy. Przejechałem się wczoraj na rozmiarze S Treka Powerfly FS 4 i miejsca było zbyt mało. 170 i 165 cm i ten sam przekrok 72 cm. Z braku opcji kierujemy się w stronę rowerów trekkingowych lub crossowych z ramą low. Nieśmiało wtrącę, że jednak nie próbowałeś Tayena S, choć szansa była. Cytuj
PiotrWie Napisano 10 Sierpnia 2024 Napisano 10 Sierpnia 2024 (edytowane) Jak chcecie z szerszą oponą to popatrzcie na KTM Macina z serii Aero , a także na KTM-y z kategorii Off-road Hybrid Edytowane 10 Sierpnia 2024 przez PiotrWie Cytuj
PiotrWie Napisano 11 Sierpnia 2024 Napisano 11 Sierpnia 2024 Popatrz też na ofertę damskiej linii Giganta - Liv. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi