Xzc Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Witam, Wczoraj podczas troche ostrzejszej jazdy uciekło mi koło i dość mocno wyleciałem z roweru, pozbierałem się natomiast zauważyłem, że uszkodziłem mocowanie na garminie, czy jest możliwość wymiany tego elementu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSw Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia (edytowane) czy tego szukasz? https://www.coolbe.pl/pl/products/6581deafb05a41014f553171?customid=22d318e93dfa8a795907bac28b5a8cc6¤cy=PLN&variant_id=6581deafb05a41fa4f553173&utm_productid=6581deafb05a41014f553171&gsAttrs=eyJyZWdpb24iOiJQTCJ9&utm_source=twenga&utm_medium=partners&gad_source=1 Nie wiem tylko czy to działa na zasadzie wklejania w stary uszkodzony slot: Ewentualnie można jeszcze spróbować kupić cały korpus tylny: https://pl.aliexpress.com/item/1005005295377660.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.541cSoeESoeEGc&algo_pvid=3c77f5c8-30e6-480b-83db-e13cd120c1f6&algo_exp_id=3c77f5c8-30e6-480b-83db-e13cd120c1f6-2&pdp_npi=4%40dis!PLN!132.31!105.88!!!32.60!26.09!%40210388c917230982886984174ef16d!12000032528300449!sea!PL!0!ABX&curPageLogUid=1WP2VEfeA6Sb&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A lub napisać do Garmina - może pomogą ogarnąć to 🙂 Edytowane 8 Sierpnia przez TomekSw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia (edytowane) @TomekSw w nowszych jest to wymienna wkręcana część. To mocno podnosi w uchwycie licznik i pewno trzeba wkleić aby się trzymało @Xzc jedynie zostaje tobie serwis Garmina i wymiana całych plecków. Taki urok starszych modeli Edge. W nowych już robią to wymienne albo pancerne aluminiowe. Edytowane 8 Sierpnia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Tak szukam tych plecków, bo urwał mi sie ten kawałek plastiku na tym okrągłym elemencie. który wpina się do mocowania. Spróbuje jeszcze lokalnym sklepie podpytać, bo nie bardzo chce wymieniac garmina, działa zadawalająco a szansa, że kolejnego rozwale jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Jak masz gwarancje to napisz do garmina, że uszkodziło się podczas wypinania z oryginalnego uchwytu. Wiem, że swego czasu modele miały wadę i wymieniali na urządzenia fabrycznie regenerowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Nie, ten garmin ma już 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia I tak napisz. Garmin działa wybitnie prokliencko i możesz zostać zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Napisałem już maila, jeśłi sie nie uda najwyżej będe jeździł z garminem w kieszeni, żeby mieć aktywność na stravie zapisaną xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia (edytowane) @Xzc jakby u Garmina nie poskutkowało to masz tutaj https://pl.aliexpress.com/item/1005005295377660.html Wymiana polega na odklejeniu ekranu od obudowy , spięciu kabelków , osadzeniu w nowej i wklejeniu ekranu najlepiej na REINZOSILU. Broń boże żywicami i silikonami klasycznymi czy kropelkami . Edytowane 8 Sierpnia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia Też kiedyś miałem wyłamane gorzej jak u Ciebie, też 530. Ja szczęśliwie znalazłem brakujący element, wkleiłem go na porządny klej dwuskładnikowy i działa do dziś, już ze 2 lata. Tobie jeśli gramin nie pomoże, proponuje kupić na na ali za grosze takie mocowanie garmina, u siebie kawałek wyciąć na równo, z tamtego dorobić identyczny i wkleić na klej. ewentualnie zostaje Ci wymiana plecków całych, ale to już bardziej kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia @Xzc miałem podobny przypadek ,też już 830 po gwarancji ,kontakt z Garminem i wymiana na refurba. Jak nie pomogą to może to będzie ok https://pl.aliexpress.com/item/1005006266325504.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.24.698bL6WyL6Wyby&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=2c84c4a9-9d05-461f-83b1-fdb8fd18a5f2&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:2c84c4a9-9d05-461f-83b1-fdb8fd18a5f2,tpp_buckets:668%232846%238108%231977&pdp_npi=4%40dis!PLN!32.14!32.19!!!7.92!7.93!%40210387a117231083288843132e29a1!12000036532483351!rec!PL!!ABX&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller|query_from%3A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia A przy okazji kup sobie jakiś markowy uchwyt bo taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, to insert uchwytu ma się wyłamać a nie skrzydełka licznika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia @Mihau_ dokładnie tak ma być. K-Edge są tak projektowane ,że insert ma się obłamać a reszta zostać nie naruszona. Sprawdzone " na własnej skórze" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia (edytowane) 9 godzin temu, Mihau_ napisał: A przy okazji kup sobie jakiś markowy uchwyt bo taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, to insert uchwytu ma się wyłamać a nie skrzydełka licznika Nie wiem czy tak ma być, ale osobiście w podobny sposób załatwiłem dwa Garmin'y, oba wpięte w oryginalne, garminowskie uchwyty. Jeden Edge poszedł do śmieci, a drugiego wymieniono na gwarancji na nowy egzemplarz. Tak więc Twoja teoria kolego @Mihau_, w moim przypadku, się nie sprawdziła. Swoja drogą oba zdarzenia były srogie ☠️ i nie roszczę pretensji wobec Garmin'a 😉. Chyba, że poprzez "markowy" rozumiesz uchwyt innego producenta niż Garmin. W szosie mam mocowania K-Edge, ale szosa to nie ta intensywność upadków co w XC 😉. Edytowane 8 Sierpnia przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Sierpnia Udostępnij Napisano 8 Sierpnia @KNKS Garminowskie uchwyty trzymają jak skała. W nich polecą "plecki" Edge. One nie są przewidziane aby się uszkadzać. Takie " bajery" to tylko w K-Edge i duńskich uchwytach Framesandgear. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Tak, to jest oryginalny uchwyt od garmina, natomiast sam wysięgnik też został połamany, w sensie ta okrągła część, w która wpina się garmina, niestety ale siła uderzenia była tak duża, że nie wiem czy jakikolwiek wynalazek by tutaj pomógł, akurat to był początek ścianki a miałem około 40km/h nie widziałem dokładnie co się stało z rowerem bo dopiero jak sie pozbierałem widziałem, że miał 2x kierownice obróconą, ale jest cały, natomiast uderzenie było na tyle mocne, że przebiło ochraniacz na kolanie, tak więc to uszkodzenie garmina nie jest jakimś wielkim ewenementem. Byłem w serwisie, który mi polecono i koszt wymiany plecków wychodzi 250 zł, garmin ma już 4 lat bateria nie trzymie jak w nowym ,więc jest okazją, żeby go wymienić na jakiś nowszy licznik. Może nie w temacie ale co polecacie do 2k ? Słyszłem dużo dobrego o hamerhead ale czy rzeczywiście jest tak dobry i może się okazać lepsza alternatywą od garmina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Nowa wersja "Hammera" jest mocno niedorobiona programowo, nie wiem czy już załatali to aktualizacją. Zresztą u nich to bardzo kuleje. Po za tym bardzo kiepski czas pracy na jednym ładowaniu. To jest szpej do walnięcia kółka koło komina , w zasadzie jest to okrojony smartfon na andku. Edytowane 9 Sierpnia przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia @Xzc zadzwoń na infolinię Garmina. Zapytaj o możliwość naprawy takiego urządzenia po gwarancji. Zobacz co Ci zaproponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Pisałem wczoraj do nich maila, niestety brak odpowiedzi, nie wiem czy rzeczywiście tak jest, ale wydaje mi się problemem być to, że urządzenie pochodzi z dystrybucji z hiszpanii i z tego co kiedyś się orientowałem, ewentualna obsługa gwarancyjna powinna być załatwiana właśnie z oddziałem stamtąd, ale być może się mylę. A orientuje się, ktoś czy jest odczuwalna różnica w funkcjonowaniu 540 w porównaniu do 530 ? Edytowane 9 Sierpnia przez Xzc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia @Xzc zadzwoń na infolinie. Moim zdanie miejsce zakupu nie ma znaczenia. Z tego co się orientuje Garmin nie naprawia sprzętu po gwarancji, ale często składa propozycje, że za określoną kasę sprzedaje refuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Sierpnia Udostępnij Napisano 9 Sierpnia (edytowane) W razie co na Ali są obudowy w okolicach 80zł, czasem można trafić zupełnie nową (jak mi się udało w przypadku 520 Plus). Wymiana wymaga trochę czasu, precyzji i przede wszystkim zdolności - że tak to nazwę - elektro-manualnych, ale spokojnie można to ogarnąć w domu. Edytowane 9 Sierpnia przez TheJW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Odezwał się suport garmina, zaproponowali mi wymianę na nowy w cenie 556 zł, pytałem w lokalnym serwisie o ewentualną naprawę wycenili ją na 250 zł, tak więc oferta garmina wydaje się dużo bardziej atrakcyjna, patrząc, że dostaje zupełnie nowe urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia @Xzc zupełnie nowe to nie do końca tak. Dostaniesz urządzenie, które będzie wyglądać jak nowe. Będzie nowa bateria. Electronika i ekran może być z innych urządzeń. Na wszystko dostaniesz gwarancję. Takie urządzenie jest nazywane refurbished. Moim zdaniem cena spoko i osobiście bym szedł w tę stronę. Takiego refuba możesz sprzedać i kupić coś innego jak uznasz, że to właściwy kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 20 Sierpnia Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Ostatecznie można kupić samą nakładkę i przykleić do obudowy, ja tak zrobiłem z moim igpsport (mocowanie jest kompatybilne z Garninem). Tyle że musiałem uciąć oryginalne, które było na tylnej obudowie i przykleić nakładkę ale to lepsze niż wyrzucenie całego sprzętu który jest sprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Ja go cały czas używam, na szosie pasuje do mocowania, lekko chodzi na boki ale nie na tyle aby wypaść (sprawdzone w praktyce), na mtb włączam zapis i wiozę go w kieszeni, co prawda nie mam go pod ręka, żeby widzieć prędkość i inne dane, natomiast mam zapis na strave co w chwili obecnej mi wystarcza i nie jest aż tak dużym problemem, zdecydowanie częściej korzystam z nawigacji na szosie ale tak jak wspomniałem, tam garmin funkcjonuje w normalny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi