Wiki111 Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Hej! Jak chce pedałowac do przodu, to spada mi łancuch i cały wózek tylnie przerzutki z kółkiem napędowym idzie mi do przodu i wtedy wogóle nie można poruszać już pedałami do przodu. Dokreciłam wózek śrubami H i L żeby był równo z tylnia zębatką ja łancuch jest na największej zębatce. Nic to nie pomogło. Nie wiem co mam robić. Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Oddać rower do serwisu, który się na tym zna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiki111 Napisano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia A jak chce zrobić to sama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Shimano udostępnia całe instrukcje krok po kroku, jak wyregulować daną przerzutkę. Polecam zajrzeć i przejść całą procedurę. Co nie zmienia faktu, że albo coś mocno zrobiłaś źle, albo to wcale nie jest kwestia regulacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzak1 Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia (edytowane) 33 minuty temu, Wiki111 napisał: A jak chce zrobić to sama ? To czeka Cię wiele nauki i szybki kurs praktyki, którą inni pozyskują miesiącami/latami Na to jak przerzutka działa składa się naprawdę bardzo wiele czynników. Opis usterki nie jest zresztą nazbyt szczegółowy. Jeśli koniecznie chcesz zrobić to sama to znajdź jakiegoś doświadczonego mechanika, który Cię podszkoli. To najszybsza droga by radzić sobie z tym samodzielnie. Manuali w Internecie dotyczących regulacji przerzutki jest pełno. Poszperaj a znajdziesz. Edytowane 7 Sierpnia przez swierzak1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Bardzo ładnie ujęte @swierzak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSw Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia (edytowane) Jeśli spada Ci łańcuch z tyłu przy największej koronce to powinnaś kręcić tylko śrubą L. Dokręcasz L. Tylko kwestia czy tam nie ma innej usterki? Edytowane 7 Sierpnia przez TomekSw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia https://si.shimano.com/en/pdfs/dm/GN0001/DM-GN0001-27-ENG.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi