Raven94 Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Cześć! Przymierzam się do kupna swojej pierwszej szosy Kross Vento 5.0 2023. Dzisiaj w sklepie pojeździłem chwilę rozmiarem S i było ok. Nie mieli rozmiaru M i zastanawiam się co robić, jaka rama byłaby dla mnie lepsza. Mam 174 cm wzrostu a przekrok to 74-75cm. Dodam, że zależy mi na pozycji bardziej endurance, nie chce być bardzo agresywnie pochylony. Tabelka producenta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Przy tych gabarytach brałbym pod uwagę wyłącznie S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Dobrze zmierzyłeś przekrok? Tak czy inaczej: S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven94 Napisano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Tak dobrze. Ja mam właśnie krótkie nogi a dłuższy tułów. Czyli nie ma sensu szukać M, żeby się przymierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Nie. Tą tabelkę Kross to chyba wyjął z .... To jest niemalże jak jawne wprowadzanie w błąd. Nie wiem jak ktoś mając 170 cm wzrostu, może pojechać na ramie 554 TTH, Reach 384 mm i rurze podsiodłowej 530 mm. No chyba że ktoś lubi klimaty "roweru po starszym bracie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven94 Napisano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Znalazłem też Romet huragan 4 2023 na tiagrze i hamulce mechaniczne tarczowe za 3779 i też się nad nim zastanawiam. Ale mogę usiąść tylko na rozmiarze 54. Tabelka mówi tak: S 52: 160-170cm M 54: 170-180cm Też dla moich 174cm S będzie lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia @Raven94 ten huragan nie ma sensu, za 2 stówy więcej masz hydraulikę https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-disc-tiagra-grey-2024/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi