girek Napisano 6 Sierpnia 2024 Napisano 6 Sierpnia 2024 Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie. Chodzi o typowy mostek wpuszczany do rury sterowej i blokowany klinem. W sytuacji, kiedy na mostku nie ma żadnych oznaczeń - czy są jakieś reguły jak głęboko montować mostek? Mostek jest ze stali cro-mo więc w miarę wytrzymały. Jazda typu kolarstwo romantyczne. Za dwa dni wybieram się na wyjazd rowerowy, chciałem zabrać starego trekinga ale z nową kierownicą i ta wiedza bardzo by mi się przydała Cytuj
Electronite Napisano 6 Sierpnia 2024 Napisano 6 Sierpnia 2024 Nie jest napisane bo to zależy od twoich gabarytów, każdy inaczej go wsadza pod siebie. Tym się wysokość kierownicy ustawia. Cytuj
girek Napisano 6 Sierpnia 2024 Autor Napisano 6 Sierpnia 2024 @Electronite dzięki za odpowiedź, chodziło mi bardziej o bezpieczeństwo - czy ma jakieś znaczenie to czy rura mostka siedzi w rurze sterowej 5 cm czy 15 cm. Cytuj
Electronite Napisano 6 Sierpnia 2024 Napisano 6 Sierpnia 2024 Im głębiej tym lepiej wiadomo. Ale jak klin nie wypadnie ponad nakrętka napinająca łożyska to jest ok. 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 6 Sierpnia 2024 Napisano 6 Sierpnia 2024 No już ci napisałem w poprzednim wątku, że nie będziesz miał 7cm przerwy. Adapter masz wpuścić do rury na głębokość zgrubienia. 1 Cytuj
girek Napisano 6 Sierpnia 2024 Autor Napisano 6 Sierpnia 2024 @RabbitHood ale ja Ci napisałem, że się z Tobą zgadzam Ale mam możliwość podjechania po nieco dłuższy model adaptera z OLXa który do mnie nie dotarł a który w całości ma 19 cm (z klinem) tylko nie wiem ile z tego mogę wyciągnąć i nie wiem czy warto tracić czas i pieniądze. Z punktu widzenia chłopskiego rozumu nie widzę powodu, żeby mostek lub ten adapter wpychać aż do końca. Kółko mi przecież nie odpadnie jak przy sterach AHEAD, przy uderzeniu w przeszkodę i tak ja polecę do przodu szybciej niż jakakolwiek część, już to przerabiałem 😁 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi