Lambert___ Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Zakupiłem ostatnio Romet mustang m4 i tak jak jeździ super tak jest wolnieszy od moje poprzedniego roweru, jest wyposażony w Shinano deore fc -m4100 10 speed, z przodu ma zamontowaną zębatke 32 zęby i podczas jazdy po lesie nie wyobrażam sobie używania 2 największych zębatek z tył i chciał bym zakupić większą zębatka na przód. Pytanie jest następujące, jaką zębatka zakupić, 38z do mtb czy juz szukać gravelowych z 40+. (Z góry przepraszam jeśli użyłem jakiejś niepoprawnej terminologii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Zaraz, zaraz... Nie chcesz używać dwóch największych z tyłu, co daje najmiększe przełożenie, a chcesz kupować większą zębatkę na korbie? Gdzie tu sens? A dlaczego nie chcesz używać? Nie wiem, kopie Cie prąd wtedy albo Policja się pojawia? Wyczuwam jakieś bzdury o przekosie łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia @Krypto.Szosowiec źle zrozumiałeś, Lambert___ skarży się na zbyt miękki napęd. @Lambert___ wątpię czy wejdzie większa zębatka niż 34t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia (edytowane) Autor potrzebuje po prostu szybszych biegów, a tych dwóch największych zębatek nie używa, bo są zbyt lekkie i zbyt wolne na warunki, w jakich jeździ. Tak ja to rozumiem. A zatem logiczne, że szuka większej zębatki na przód, z którą uzyska szybsze biegi i będzie wykorzystywał całą kasetę. Cóż, to jest po prostu przekleństwo napędów 1x. Edytowane 6 Sierpnia przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lambert___ Napisano 6 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Chodzi mi dokładnie o to co Marvelo powiedział, tak jak pisałem nie znam sie dobrze na terminologii za co z gory przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Pokaż zdjęcia ile masz miejsca pomiędzy tylnym trójkątem a zębatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lambert___ Napisano 6 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Wyśle ale dopiero około godziny 16/17, obecnie nie mam możliwości zrobienia zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lambert___ Napisano 6 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Nie o takie zdjęcie chodziło. Zakładając że ta dziura w ramię jest pod przednią przerzutkę 38t powinno tam wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia @Lambert___ chodzi o odległość tylnego trójkąta a zębatką. W przytłaczającej większości do tego typu ram wchodzi max 36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Chodziło mi o takie zdjęcie: i jeszcze z takiego kąta tylko ze zdjętym łańcuchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Napisz jaka tu jest szpara u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi