danielko Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia Dzień dobry, W moim leciwym mtb chcę zmodernizować napęd z 3x8 - z tyłu kaseta 8s (11-28), przerzutka 371, z przodu korba 191 i przerzutka c050 na 2x9 lub (jeśli nie będzie to wyraźnie kosztowniejsze) 2x10 Zakładam, że z tyłu wejdzie kaseta cs-400 11-25, czy moja przerzutka ją pociągnie? Z przodu myślę o korbie mt210, głównie ze względu na niemożność znalezienia czegoś innego. Zakładam, że muszę zmienić przednią przerzutkę, ale na jaką? O manetce nie wspominam bo to jasne. Dodatkowe pytanie, czy przy tych nakładach, przejście na 2x10 będzie dużo droższe? Myślę o tym głównie ze względu na korby z wymiennymi zębatkami - mt210 tego nie ma o ile się nie mylę. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielko Napisano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi