Krypto.Szosowiec Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia Hej, Szukam krótkich rękawic szosowych. Wymagania standardowe: mają być wygodne, w miarę możliwości tłumić drgania i mieć dobrą przyczepność. Tylko tyle i aż tyle. Aktualnie mam Giro Bravo Gel. Jeżeli chodzi o ubrania, nie mam bardzo dużych wymagań, jednak mimo to, uważam że te rękawice są beznadziejne. Ciasne nie tam gdzie potrzeba, chyba nic nie tłumią i zmechaciły się po kilku wyjazdach. Mam wrażenie że bardziej mnie bolą dłonie z nimi, niż bez nich. Wolałbym krótkie, natomiast biorę pod uwagę także długie rękawice. Budżet? Bez limitu w zasadzie. Mam Vouchery na Allegro, więc nawet do najdroższych jakie znalazłem, dopłacę max kilkadziesiąt PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia Jako, że z powodu dziwnie zbudowanych dłoni szybko mi one drętwiały to przerobiłem zdecydowanie zbyt dużą ilość rękawiczek. Ostatecznie 2 modele są dla mnie bardzo dobre CASTELLI Competizione 2 - tak do 100km na szosie nie czuję, że mam je na rękach a jednocześnie na tyle skutecznie tłumią drgania, że nic nie drętwieje. Dodatkowo zaliczyłem szlifa w tych rękawiczkach i sunąłem na mokrym asfalcie kilka metrów opierając się na piętach i wewnętrznych częściach dłoni, buty zdarte a rękawiczki nie, dłonie bez śladu. randomowy link https://allegro.pl/oferta/rekawiczki-castelli-competizione-2-r-xl-czarne-14315754035 Specialized Body Geometry Dual-Gel - przy mojej nowo odkrytej pasji do długich jazd gravelowych, castelli dość szybko przestają wystarczać i dłonie drętwieją. Polecone przez znajomego spece rozwiązały problem, dobiłem już kilka razy do 170km na rajdach/wyścigach gravelowych i jeszcze nie zdrętwiały mi dłonie. Dziwny krój na łączeniu palca wskazującego i kciuka, najpierw coś mi przeszkadzała a potem przestało. randomowy link https://www.wysepka.pl/rekawiczki-krotkie/8593-rekawiczki-specialized-bg-dual-gel-sf-czarne.html Deszcz, błoto, gorąc itd. nigdy nie poczułem na żadnych z powyższych żebym miał problem z przyczepnością na kierownicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi