novis Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia Witam, jaka jest maksymalna długość montażowa dampera w Kross Sign FR2? Próbowałem znaleźć informacje na ten temat, lecz niczego się nie doszukałem. Planuję wsadzić tam sprężynę(powietrze nie jest dla mnie) i zastanawiam się czy damper na ~220mm wejdzie(aktualnie przy 210mm jest jeszcze zapas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia Do Signa FR ma być damper 200mm. Nie ma czegoś takiego jak "maksymalna długość montażowa". To że wejdzie dłuższy niż dał producent nie oznacza że można ot, tak sobie, taki zamontować. Psuje to geometrię, suport idzie do góry, a kąt główki, który w Signie już fabrycznie jest tragicznie stromy, robi się stromy jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novis Napisano 5 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia @sznib Okej, dzięki. A masz może pojęcie do czego służą drugie dziury w wahaczu? Tak jakby drugie mocowanie na damper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia Delikatna zmiana kąta główki ramy. Ogólnie to ludzie montowali dłuższe dampery (216/222mm), ale ze specjalnym adapterem. Zawieszenie wtedy lepiej pracowało i kąty były o niebo lepsze niż oryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novis Napisano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia @sznibDobra, dzięki. Może zastanowię się nad dorobieniem takiego adaptera w przyszłości bo aktualnie znaleźć damper na 200mm jest ciężko(po dwóch dniach poszukiwań znalazłem tylko 2, jeden ponad budżet a drugi to stary fox), a na adapterze można by już pomyśleć nad czymś sensownym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi