matty Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia Mam problem z napędem 1x12 Deore XT(Kaseta i przerzutka) ma już zrobiony 8 tys km, ale wygląda na stan bdb, jazda na 3 łańcuchy, wymieniane na nowe gdy mają wyciągnięcie 0.5%. Nigdy z napędem nie miałem żadnych problemów, aż do ubiegłego tygodnia. Obecnie przy zmianie biegów z zębatki 4 na 3 napęd łańcuch zaczyna przeskakiwać pomiędzy 3 a 4. Gdy wyreguluję baryłką to jest ok, ale pojawia się problem przy zrzucaniu z biegu 9 na 8. Gdy tutaj wyreguluję baryłką, to znów pojawia się problem przy biegach 3 i 4. Z czym to może być problem? Uszkodzona manetka(SLX)? która nie trzyma odpowiedniej pozycji przerzutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia Hak prosty? W sensie czy sprawdzany narzędziem do prostowania haków, czy na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia Grubość kółka prowadzącego. Mi w 1x11XT wystarczają na 10kkm i jakość zmiany przełożeń drastycznie spada. Po zakupie nowych kółeczek byłem w szoku jaka jest różnica w grubości ząbków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia U mnie naowijalo sie trawy na kolko napinajace (dolne) przezutki. Regulowalem barylka i pomagalo tylko na chwile. Po wyczyszczeniu obu kolek, poblem zniknal . Co ciekawe, kolko wodzace nie bylo tak bardzo zabrudzone. Im wiecej rzedow w napedzie, tym mniejsza tolerancja bledu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi