Hikari Napisano 3 Sierpnia 2024 Napisano 3 Sierpnia 2024 Hej, Może macie na to dobry pomysł. Niewiele rzeczy tak mnie wkurza jak niszczenie sprzętu. Niestetyt w ciągu ostatnich latach klamkomanetki w moim gravelu dostały kilka razy (obtarcia o krzaki, kilka wywrotek, etc.) i szukam sposobu jak to zabezpieczyć. Same dźwignie udało się ładnie okleić (taśma duct robi robotę i jest dość wytrzymała) plus robotę robią silikonowe końcówki z AliExpress. Jak teraz sensownie zabezpieczyć samą obudowę klamki, która nie jest przykryta gumową osłoną? Przy byle wywrotce ona też dostaje w kość, więc skoda mi to zostawić tak bez żadnej ochrony. Opcja 1: wydruk 3d, ale trudno z tego wziąć wymiary Opcja 2: osłonka z cienkiej modeliny (guma w płynie byłaby ok do nałożenia, ale raczej za cienka) Cokolwiek innego przychodzi Wam do głowy? Cytuj
Maciek.B Napisano 3 Sierpnia 2024 Napisano 3 Sierpnia 2024 "Opcja 1: wydruk 3d, ale trudno z tego wziąć wymiary" Tego typu bajery robiłem z palcem w #$%&@ jeszcze zanim kupiłem skaner. Teraz ze skanerem powinno być trochę łatwiej A tak na serio to podaj jaki model klamki i zaznacz co i jak chciałbyś osłonić, a spróbuję jakoś podejść do tematu. Cytuj
Hikari Napisano 4 Sierpnia 2024 Autor Napisano 4 Sierpnia 2024 SRAM Rival Od biedny można się bawić w zdejmowanie wymiarów (zobaczymy czy jakieś aplikacje do tego są czegokolwiek warte). Skaner 3D nawet miałem, ale sprzedałem, bo nie korzystałem z Niego za dużo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi