art12345 Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Witam mój wzrost 195 cm i 90 kg wagi. Szukam roweru crosowego w kwocie do 3500 nowy lub biorę też pod uwagę używany. Znalazłem Gianta Roam 1: https://www.olx.pl/d/oferta/wyprzedaz-rower-crossowy-giant-roam-1-CID767-IDUvrz8.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Czy coś innego zaproponujecie ? Dobrze żeby jakis amor z przodu był. Wyjazdy głównie ścieżki lub lasy ale też bez szaleństw po górach. Wolę większą trochę szybkość na asfalcie. Od razu mówię że nie chce z dechatlonu Riverside 920 bo mi się ta rama nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Nic ciekawszego od tego Gianta raczej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baca350 Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Roam 1 Giant ma skok 63 mm i nadaje się do miasta i lekkie ścieżki. Mam takiego, rzadko jeżdżę bo bije po łapach. Na wertepy musi byc min. 100 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art12345 Napisano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Teoretycznie nie mam jeździć po wertepach 😄 Czyli nie jesteś zadowolony z niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1970 Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Nie da się odpowiedzieć na twoje pytanie. Musisz przejechać na w miarę dopasowanym pod siebie rowerze kilka tys. km - i sam wyrobisz sobie opinię. Jak będziesz jeździł wycieczkowo, czyli kilkanaście razy wiosną latem po 30-60 km - to szukaj roweru za 4-5 tysięcy z powietrznym amorem o skoku min. 63 mm, o typowej crossowej geometrii, czyli główka ok. 71, podsiodłowa 73 I dopasowany rozmiar. Dobierz dobrze rozmiar, mostek, szerokość ( zmierz szerokość kości kulszowych) i twardość siodełka (lepsze dość twarde plus wkładka rowerowa za ok. 150 zł) i wygodne chwyty i będzie ok. Wszystkie rowery crossowe firm w miarę sprawdzonych są podobne. Unikać wszelkich wynalazków z krzykliwymi reklamami, jakichś Indian i podobnych cudów. Rower czyścić, smarować, serwisować I git. Jak będziesz miał potrzebę jeździć intensywnie - to sam znajdziesz potrzebne informacje, bo się wkrecisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi