kubatychy Napisano 1 Sierpnia Napisano 1 Sierpnia (edytowane) Witajcie, Posiadam rower GT zaskar. Link do zdjęcia wklejam na końcu. Z powodu dyskopatii kręgosłupa szyjnego, zadzieranie głowy do góry, przy pochylonej pozycji sprawia mi duży dyskomfort. Mam 186 cm a rama ma rozmiar L. Prośba o poradę czy krótszy mostek (obecny 75 mm) wyprostuje w znaczny sposob sylwetkę? Ewentualnie myślałem nad amortyzatorem 120 mm (obecnie 100) aby podnieść nieco kokpit. Wiem że to wpłynie na właściwości jezdne ale przy obecnych problemach w grę i tak wchodzi jedynie jazda mocno rekreacyjna. Jeżeli ten rower będzie trudno zmodyfikować myślałem o trekkingu z mniejszą (krotsza) rama jak specialized sirrus. Każda porada i opinia będzie miło widziana. https://files.fm/u/tukvb42fwd Edytowane 1 Sierpnia przez kubatychy Cytuj
olo850 Napisano 1 Sierpnia Napisano 1 Sierpnia Wrzuć zdjęcie swoje z rowerem, da więcej informacji. Ale co byś nie zrobił to będzie rower do XC, jeżeli wygodniej Ci jest na krótszym rowerze o trekkingowym charakterze - zmieniaj rower, mostkiem czy amorem nie zmienisz dużo. Cytuj
marvelo Napisano 1 Sierpnia Napisano 1 Sierpnia 2 godziny temu, kubatychy napisał: Ewentualnie myślałem nad amortyzatorem 120 mm (obecnie 100) aby podnieść nieco kokpit. Możesz zastosować grubszą (i jednocześnie wyższą) oponę na przód, a węższą na tył. Prawdziwe 2,4 potrafią mieć profil wyższy o kilkanaście milimetrów od takich 2,0-2,1. To już się naprawdę czuje w pozycji i prowadzeniu. . Cytuj
Jacekddd Napisano 29 Sierpnia Napisano 29 Sierpnia Może to czas żeby rozszerzyć zakres swoich poszukiwań. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi