Panwacek Napisano 31 Lipca 2024 Napisano 31 Lipca 2024 Dzień dobry. Planuje kupić rower szosowy Giant TCR Asvanced Disc 1 i stoję przed dużym dylematem. W sklepie dostępny jest tylko rozmiar ML i nie mam możliwości dopasowania się do L (mój wzrost to 186 cm). Sprzedawca w sklepie twierdzi że rozmiar ML będzie dla mnie odpowiedni. I teraz moje pytanie. Czy jest ktoś na forum kto mógłby mi jakkolwiek pomóc w doborze rozmiaru? Wiem że jestem na pograniczu rozmiarów ML i L, tylko nie wiem w którą stronę pójść. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
Mihau_ Napisano 31 Lipca 2024 Napisano 31 Lipca 2024 Mam identyczny wzrost, 86/87 przekroku i na tcr w rozmiarze L nawet bym nie patrzył. Przy tej geometrii jest po prostu za długi, szczególnie z fabrycznym mostkiem 110. IMO na ML po prostu wsiadasz i zapierdzielasz 2 Cytuj
ernorator Napisano 1 Sierpnia 2024 Napisano 1 Sierpnia 2024 Też się przymierzałem do ML, 3cm niższy, 87 przekrok. ML był idealny tylko musiał bym mostek skrócić ale to u mnie norma bo mam krótkie rączki. 1 Cytuj
Panwacek Napisano 1 Sierpnia 2024 Autor Napisano 1 Sierpnia 2024 Ja przesiadam się z MTB i to będzie moja pierwsza szosa, dlatego wszystko wydaje mi się małe, stąd moje obawy. Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Sierpnia 2024 Napisano 1 Sierpnia 2024 I pewien jesteś, że rasowa wyścigówka to dobry pomysł na pierwszą szosę? Cytuj
SpinOff Napisano 3 Sierpnia 2024 Napisano 3 Sierpnia 2024 W dniu 1.08.2024 o 07:49, Panwacek napisał: Ja przesiadam się z MTB i to będzie moja pierwsza szosa, dlatego wszystko wydaje mi się małe, stąd moje obawy. Standardowe wrażenie po przesiadce na szosę, szczególnie wyscigową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi