Panwacek Napisano 31 Lipca Udostępnij Napisano 31 Lipca Dzień dobry. Planuje kupić rower szosowy Giant TCR Asvanced Disc 1 i stoję przed dużym dylematem. W sklepie dostępny jest tylko rozmiar ML i nie mam możliwości dopasowania się do L (mój wzrost to 186 cm). Sprzedawca w sklepie twierdzi że rozmiar ML będzie dla mnie odpowiedni. I teraz moje pytanie. Czy jest ktoś na forum kto mógłby mi jakkolwiek pomóc w doborze rozmiaru? Wiem że jestem na pograniczu rozmiarów ML i L, tylko nie wiem w którą stronę pójść. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 31 Lipca Udostępnij Napisano 31 Lipca Mam identyczny wzrost, 86/87 przekroku i na tcr w rozmiarze L nawet bym nie patrzył. Przy tej geometrii jest po prostu za długi, szczególnie z fabrycznym mostkiem 110. IMO na ML po prostu wsiadasz i zapierdzielasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 1 Sierpnia Udostępnij Napisano 1 Sierpnia Też się przymierzałem do ML, 3cm niższy, 87 przekrok. ML był idealny tylko musiał bym mostek skrócić ale to u mnie norma bo mam krótkie rączki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panwacek Napisano 1 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia Ja przesiadam się z MTB i to będzie moja pierwsza szosa, dlatego wszystko wydaje mi się małe, stąd moje obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Sierpnia Udostępnij Napisano 1 Sierpnia I pewien jesteś, że rasowa wyścigówka to dobry pomysł na pierwszą szosę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panwacek Napisano 3 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia Owszem, jestem pewien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia No to bierz ml i temat zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia W dniu 1.08.2024 o 07:49, Panwacek napisał: Ja przesiadam się z MTB i to będzie moja pierwsza szosa, dlatego wszystko wydaje mi się małe, stąd moje obawy. Standardowe wrażenie po przesiadce na szosę, szczególnie wyscigową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi