damianprz Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca Jeżdżę na Stravie ze Smartfonem Czasami wybrane segmenty uruchamiają mi się jako Live i można się ścigać ale nie wiem jak mogę samemu uruchomić swoje wybrane segmenty do trybu Live Segments Widziałem na jednym z filmików że samemu wybiera się takie segmenty i oznacza się je gwiazdkami Czy wystarczy zwykłe konto Strava Premium? Nie używam licznika z GPS, tylko sam smartfon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca (edytowane) Musisz być jako "Premium Subscriber" czyli być płatnym użytkownikiem. Potem oznaczasz segmenty gwiazdkami, synchronizujesz urządzenie i powinno działać. Czy będzie to dobrze działać na smartfonie nie wiem. Edytowane 30 Lipca przez KNKS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 30 Lipca Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca Mam konto Strava premium Rzeczywiście przez WWW mam opcję oznaczyć segment gwiazdką. Mogę to zrobić zarówno na swoich segmentach jak i na segmentach innych użytkowników. Pooznaczam wybrane segmenty i przetestuję. Mam nadzieję, że będzie to działało na smartfonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca Nie wiem jak na smartfonie, ale na garminie działają tylko wtedy gdy nie masz wyznaczonego kursu na mapie. Segmenty które chcesz widzieć musisz oznaczyć gwiazdką. Mając premium możesz też tworzyć własne segmenty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 30 Lipca Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca Dzisiaj przetestuję live segmenty Czasami włączały mi się segmenty live (nie moje i nie mam ich oznaczonych gwiazdką) i przeważnie te same segmenty Jeśli chodzi o polecenia głosowe to czytam w necie że przy jeździe na rowerze to mamy tylko komunikaty na temat startu i pauzy a jeśli chodzi o zbliżający się segment to nie mam takiego komunikatu. Jedynie przy bieganiu są takie komunikaty. Jaka jest tego poczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca Na garminie pojawia się komunikat i dźwięk, że segment nazywa się tak i tak i zaczyna się za ileś metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 30 Lipca Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca Na smartfonie nie ma komunikatów głosowych w tej kwestii. Ale jak strava się zachowuje w przypadku gdy jadę główną trasą a segment z gwiazdką mam od razu po skręcie w lewo lub w prawo? Powiadamia że jest taki segment? lub może jest możliwość że załącza segment do śledzenia live po jakimś czasie od najechania na ten segment? np po kilku sekundach? i co jeśli mam zagwiazdkowane segmenty które nachodzą na siebie w jakiejś części i np jeden mam całą trasę, jakąś pętlę 20-30km a inne na tej trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 1 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia Generalnie to zauważyłem że jeśli wjeżdżam na kilka segmentów z gwiazdką to Strava uruchamia je i komunikat głosowy wymienia je wszystkie ale oczywiście pokazuje jeden z nich. Wszystko działa jak należy z tego co widzę tylko umiejętnie trzeba sobie wygwiazdkować te segmenty. Są jednak pewne segmenty, które uruchamiają mi się na live od dawna mimo że ich nie oznaczyłem, jak choćby segment 13070286 który zawsze mi się włącza live (to nie mój segment) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 3 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia Dziwne jest to śledzenie swojego ducha (Personal Record) na Live Segment. Po jeździe na komputerze porównywałem 2 czasy, poprzedni i wczorajszy, lepszy o 15 sekund i patrząc na Compare Efforts były to podobne przejazdy, ale podczas jazdy szybko mi pokazywało przewagę która rosła do 2,5 min ale od połowy trasy (gdy babka komunikuje o wyniku) ta przewaga zaczęła spadać prawie do zera. Czyli on liczy jakąś średnią a nie realny poprzedni przejazd PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 26 Września Autor Udostępnij Napisano 26 Września Czy można w jakiś sposób wyłączyć segmenty live, które nie są moje i nie oznaczyłem ich gwiazdką? (włączały mi się nawet kiedyś gdy jeszcze sam nie oznaczałem segmentów gwiazdką) Ciągle mi się włącza segment którego nie chcę a który koliduje mi z segmentem , który chcę żeby się włączył ale tamten go blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi