woojj Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 W dniu 13.03.2018 o 14:07, cinol123 napisał: To teraz ja retorycznie moze zapytam, czy przyjmie nowy lancuch.... Ja bym spróbował założyć pasek klinowy albo związaną sznurówkę ;-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozk_rock Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Koledzy, zdradzicie, które wg was zębatki są do kitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Którego ze słów "zdjęcie zrób prostopadle" nie rozumiesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozk_rock Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 1 godzinę temu, cervandes napisał: Którego ze słów "zdjęcie zrób prostopadle" nie rozumiesz? Prostopadle, nie widać po zdjęciach? 19 godzin temu, rozk_rock napisał: Koledzy, zdradzicie, które wg was zębatki są do kitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 6 i 7 wyglądają na najbardziej zużyte.Ale nie powinno być z nimi problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Szóstka może mieć kłopot ale generalnie raczej łańcuch się przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudek Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Witam, mam prośbę o ocenę stanu zębatek. Dodatkowo: czy jest ktoś w stanie ocenić czy to kaseta czy wolnobieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Środkowa zębatka korby nie żyje , a że zębatki nitowane cała korba do wymiany. Na tyle jest kaseta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudek Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Dzięki za odpowiedź. 10 lat jazdy, więc kaseta wytrzymała. Skoda, że nie wiem jakiej firmy;/ Planuje taki zestaw: Kaseta: Kaseta Shimano Alivio CS-HG400 Łańcuch: Shimano CN-HG93 Deore XT Korba: Deore FC-M590 3x9 44/32/22 lub Alivio FC-T4010 3x9 44/32/22. Prawdopodobnie mam starszy typ suportu, SHIMANO UN 26, przejście na wymienione korby nie będzie stanowić problemu? Wymagany będzie suport Toren - bodajże firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlod123 Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Cześć, możecie ocenić stan korby? Chyba jeszcze trochę pociągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Pociągnie śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Hej, potrzebuję porady. Do trenażera direct drive potrzebuję drugiej kasety (11 rz.), żeby za każdym razem nie przekładać. Zastanawiam się czy warto iść w coś używanego XT czy odpuścić i kupić nową SLX. Łańcuch zmieniałem jakieś 1000-2000 km temu (raczej nie jest zbyt wyciągnięty). Jeśli używka to która się jeszcze nada? http://allegro.pl/shimano-deore-xt-cs-m8000-11s-11-40t-717-i6969852029.html http://allegro.pl/shimano-deore-xt-cs-m8000-11s-11-40t-718-i6969853108.html http://allegro.pl/shimano-deore-xt-cs-m8000-11s-11-40t-716-i6969850510.html http://allegro.pl/kaseta-shimano-xt-cs-m8000-11-40t-bdb-stan-i7266770518.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mutabor Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Hej. Jestem przed zakupem roweru. Sprzedający wysłał mi takie zdjęcie zębatek. Pono c napęd zmieniany rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Ciężko stwierdzić, zdjęcia mogłyby być wykonane lepiej, z mniejszej odległości, coś ala makro nawet. Tragedii nie widać, ale nie oznacza to że na najmniejszych nie będzie przeskakiwać. ( stawiam że nie będzie - ale to trochę strzał ). Natomiast obręcz mocno wytarta? tu przydałoby się zdjęcie również z bliska i równolegle aparat trochę do obręczy ( nie prostopadle ) I dlaczego rozdzielczość tych zdjęć jakaś podła? Teraz to chyba aparaty w komórce mają po 12 mpix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mutabor Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zdjęcie z OLX -> ucięta rozdzielczość. Nie wszystkie dobrze łapią makro z komórek (np. moja własna). Jutro wybieram się sprawdzić osobiście przed zakupem. Też wydaje mi się, że obręcz może się zbliżać do swojego końca. Rower ma około 8 lat. Napęd ponoć wymieniony rok temu - wezmę przymiar do łańcucha i to też sprawdzę. Piasty Novatec serwisowane z tego co mówi sprzedawca serwisowane bez luzów. Może przeplotę koła na nowe obręcze? Zobaczę jak wypadnie reszta. Większość osprzętu deore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 podpowie mi ktoś czy z tej kasety będzie jeszcze pożytek ? https://ibb.co/d0Opmchttps://ibb.co/gJq26c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Środkowe koronki trochę zjechane,ale powinny dać jeszcze radę.Na czystej kasecie byłoby lepiej widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Sylwester napisał: podpowie mi ktoś czy z tej kasety będzie jeszcze pożytek ? Jeszcze sporo pojeździ i ma szanse ułożyć się z nowym łańcuchem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Wg mnie nie da rady z nowym łańcuchem. Najmniejsza może przeskakiwać a średnie też wyglądają nie zaciekawie. Jeździć na starym, dopóki nie przeskakuje, o ile jeszcze nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Sylwester napisał: podpowie mi ktoś czy z tej kasety będzie jeszcze pożytek ? do zmiany razem z łańcuchem....środkowa część kasety zajeżdżona. Szkoda korby żeby to jeszcze piłować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 no własnie korba będzie nowa, albo blaty ewentualnie. Zdania zdania podzielone czy wymieniać czy nie. Przyznam zdjęcie kiepsko wyszło ale robiłem w bardzo umorusanych rękawicach i nie chciałem umazać telefonu. A i dodam że łańcuch pracuje normalnie, nic nie hałasuje, nie przeskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Wymienić zawsze możesz , jeśli będą problemy z nowym łańcuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Do nowej korby/zębatek nowy łańcuch musowo a w tedy próbuj , jak się kaseta nie ułoży po kilkudziesięciu km wówczas do wymiany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch1920 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Panowie co powiecie na temat blatów? Według mnie środkowy blat do wymiany, a czy na pozostałych nowy łańcuch się ułoży? Jeśli chodzi o kasete to to 3 i 4 blat sfatygowane są, więc czy tutaj nowy łańcuch będzie miał problemy? Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Zębatki na kasecie 4, 5 i 6 się skończyły, nie ma szans na nowy łańcuch, a na korbie już stan żaden, szczególnie blat środkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi