Tatanka Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Niewiele daje ten filmik.A co do małej koronki,to chyba napisy powinny być od strony ramy,a nie tak jak obecnie na zewnątrz.Bo chyba obecnie tak jest? No i pytanie,czy łańcuch jest dobrze puszczony przez przerzutkę? Bo i tak się zdarzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 tak lancuch dobrze zalozony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 28 minut temu, Tatanka napisał: A co do małej koronki,to chyba napisy powinny być od strony ramy,a nie tak jak obecnie na zewnątrz Nie chyba, ale na pewno. Mała zębatka korby jest założona odwrotnie. Dodatkowo, obie koronki powinny mieć znaczniki w linii korby. Co do tego który blat jest XTR, wyjaśnił już kolega @gtb, nawiasem mówiąc blat wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrz Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 https://www.dropbox.com/home?preview=IMG_20180130_175140.jpg witam, a to mój wolnobieg, łańcuch skacze od 3 zębatki do ostatniej 7, łańcuch jest nowy bo stary pękł, i co nie ma wyjścia wolnobieg do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Wrzuć fotkę bez dropboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrz Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Wolnobieg ma dość.Korba jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Zęby zjedzone już dawno temu Do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrz Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Jutro pokażę korbę, a dopiero ok roku temu wymieniłem wolnobieg, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Jeżeli dobrze widzę masz łańcuch KMC z serii Z. To budżetowe łańcuchy, szybko się rozciągają i niszczą kasetę/wolnobieg. Jednak zaletą tych łańcuchów jest to, że są tanie. To daje Ci szansę jeżdżenia w systemie 3-ch łańcuchów. Przy zakupie nowego wolnobiegu kup jeszcze 2 nowe łańcuchy. Po przejechaniu ok. 500-800km (zależnie od pogody) zdejmij łańcuch z napędu i załóż nowy. Kiedy wszystkie 3 łańcuchy będą już użyte, przy kolejnej zmianie zawieś wszystkie razem na gwoździu, sprawdź ich wyciągnięcie i następnie załóż na rower ten łańcuch który jest najkrótszy. Dalej postępuj tak samo, zawsze zakładaj na rower najkrótszy łańcuch. Osiągnięcie w tym systemie przebiegu 10 kkm nie jest niczym nadzwyczajnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koegh Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Cześć, co powiecie na stan tych podzespołów? Rower canyon 6.9 2015 wersja stock - cena 2500 od znajomego. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Korba ok.Kaseta też raczej powinna jeszcze trochę pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Panowie, wcześniej już wrzucałem zdjęcia napędu, ale w związku z zajechanym blatem nie było wiadomo, dlaczego łańcuch przeskakuje. Teraz wymieniłem blaty i nowy łańcuch przeskakuje na 8 zębatkach z tyłu. Jeszcze raz wrzucam zdjęcia kasety, po lekkim spiłowaniu zadziorów. Może nie wygląda, a jednak trup... Widać, jak kiepsko układa się łańcuch. Edytowane 5 Lutego 2018 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Kaseta nie wygląda źle.Możliwe jest,że łańcuch jeszcze się ułoży z tą kasetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Kaseta w zimówce jeszcze potrzyma, czy już myśleć o wymianie? Coś mi czasem przeskakuje i nie wiem, czy to łańcuch na kasecie, czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Witam serdecznie, Pytanie do ekspertów. Korba 3x10 Shimano. Czy zębatka 32z i młynek 24z przyjmą nowy łańcuch. Przebiegu nie podaję, by nikt się nie sugerował. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 @teraw, środek kasety jest spracowany, zwłaszcza 4 koronka straciła kształt, więc czasem może strzelić. Ja bym kasetę zajechał dopóki się da, wiosna mam nadzieję już wkrótce @Kowal1986, i środek i młynek wyglądają całkiem dobrze, nie powinno być żadnych problemów z nowym łańcuchem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 @teraw Łańcuch jest jeszcze ok? @Kowal1986 Nie powinno być problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Łańcuchy mają jeden 127,8, drugi 127,7 mm na 10 ogniwach. Jak sądzicie, ile jeszcze zestaw wytrzyma? Rower służy do jazdy do pracy i z powrotem i innych dojazdów po mieście, zależy mi na minimalizacji kosztów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Tak często bywa przy dojazdach do pracy/szkoły. Jeździ się po określonej trasie, więc najczęściej na kilku przełożeniach a nie na całym zakresie kasety. Trudno coś poradzić na taki stan. Skoro to budżetówka, to ja bym założył łańcuch który mniej skacze i jeździł bym do całkowitego zarżnięcia kasety, ale już bez zmiany łańcucha. Kaseta powinna się jeszcze ułożyć pod łańcuch wyciągnięty obecnie o 0,5-0,6% i myślę że z 1-2 kkm może dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 13 godzin temu, teraw napisał: Coś mi czasem przeskakuje i nie wiem, czy to łańcuch na kasecie, czy coś innego. często zdarza się że zimą łapią zapadki (jeśli bębenek zagnojony lub zanadto posmarowany) Szczególnie to czuć w momencie przejścia z ruchu jałowego na ciągnący. Ja tak miałem ;-)) Jak wyjeżdżałem z chaty, jak złapał mrozik solidniejszy i przestałem pedałować z górki to bębenek lubił zastrajkować i nie chciał załapywać na zapadkach (przeskakiwanie). Solidne rozebranie i wyczyszczenie pacjenta pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Ewentualnie spróbować jeszcze na nowym łańcuchu,bo i tak prędzej czy później czeka Cię kupno nowego jak zajeździsz obecny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Zamierzam wymienić kasetę i łańcuch i waham się nad korbą. Proszę oceńcie czy te blaty przyjmą nowy łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Korba powinna przyjąć nowy łańcuch.Poza tym,nie musisz wymieniać całej korby bo w obecnej masz możliwość wymiany pojedyńczych blatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 2 Marca 2018 Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Panowie da radę nowy łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi