MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Przecież przy takim przebiegu to nowa kaseta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) Wrzucam 10s CS-771 XT z 36T zamiast 34T, a do tego złoty łańcuch KMC Ti. Dzieci na dzielni przestały na mnie zwracać uwagę, muszę się czymś wyróżnić A że czasy mamy jakie mamy, to chce sprzedać bo może coś odzyskam. Łańcuch HG95 też tani nie jest, a pewnie po takim przebiegu w złym stanie nie jest. No chyba że sobie zostawię, ale jakoś nie wierzę że wrócę z XT do HG500. Zwłaszcza że kasetę kupiłem głównie po to, żeby chronić aluminiowy bębenek. Edytowane 2 Lutego 2022 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam prośbę w ocenie kasety, czy warto ją parować z nowymi łańcuchami? Kaseta M7000 11-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Nic nie szkodzi spróbować, widać, że kaseta już "trochę" przejechała. Ja założyłbym nowy łańcuch, spiłował zadziory i trochę pojeździł ( ok. 100km) i zobaczysz czy się ułoży łańcuch. Jeśli nie kup nową zębatkę oraz 3 łańcuchy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Kurcze dobrze, że zapytałem bo myślałem, że kaseta jest bardzo dobrym stanie trochę jeszcze minie zanim będę miał oko jak Wy @Lezia chodzi o zębatkę 11T? Reszta jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Swoje widziała. Także, możesz próbować czy łyknie nowy ale szanse są raczej niewielkie. I 11T jest okej, na pozostałych widać zużycie, i za co należy pochwalić - raczej równomierne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Generalnie ślady użytkowania widać na wszystkich przełożeniach ( to bardzo dobrze bo znaczy że używasz całego zakresu kasety). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Ok, dzięki za pomoc wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 jak oceniacie? niestety nie mam lepszego zdjęcia - rower kolegi i zastanawia się w jakim stanie kaseta - czy jeszcze pojeździ czy ma się rozglądać za nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 No niestety, niewiele widać, wątpię czy przyjmie nowy łańcuch. Ja bym dojechał ją do końca. Jeszcze jakiś czas wytrzyma - ile to zależy jak i gdzie jeździ. Łańcuch mocno rozciągnięty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Jeździ spokojnie, po lasach i polach ale drogami i duktami. Nic ekstremalnego, żadnego ścigania. Łańcucha jeszcze nie sprawdzałem bo nie widziałem się z nim od jakiegoś czasu. W każdym razie z tego co mówił zmiana przerzutek płynna i bez problemów a jak mocno depnie to łańcuch nie skacze i nic takiego się nie dzieje. Wytrzyma to jeden sezon jeszcze czy czeka go wymiana? On raczej taki niedzielny jeździec - rocznie w okolicach 1500-2000 km pewnie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Powinno wytrzymać. Smarować i obserwować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi2311 Napisano 13 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 Witam Mogę prosić o ocenę stanu kasety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 5 i 6 zębatka już wyjechania, widać zadziory. Jak będzie dobrze to powinna ogarnąć nowy łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Widać, że nie używasz całego zakresu kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymoon87 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Cześć, jak oceniacie czy warto kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Zależy od ceny. Kaseta trochę już pojeździła, jednak powinna przyjąć nowy łańcuch. Jeśli przyjmie dokup jeszcze dwa i jeździj na zmianę. Edytowane 15 Lutego 2022 przez Lezia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymoon87 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 120zł warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Nową kupisz za ok 250zł. Gdybym ja miał kupować to cena musiała by być poniżej 100zł. ( oczywiście to moja opinia, poczekaj może inni forumowicze się odezwą) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
generalnie Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Jak oceniacie stan tej korby? Ma przebieg <1000 km, czy była zatem bardzo "zajeżdżana" w trudnych warunkach? Nie znam się, a moje wątpliwości budzi fakt tak dużej różnicy między małym blatem, który wydaje mi się prawie jak nowy, a dużym, który wygląda zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Korba w bardzo dobrym stanie. Różnica polega na tym, że duży blat ma ułatwiać wrzucanie i zrzucanie łańcucha, a mały tego nie robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 19 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) To ja może tak poglądowo, do jakiego stanu udało się zajechać kasetę 😉 Edytowane 19 Lutego 2022 przez Sansei6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Konkretnie - 3 zębatki. Trzeba by najpierw rozpocząć od nauki jak wykorzystywać cały zakres kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymoon87 Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Czy faktycznie może mieć przejechane 100km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Pewnie jakby zdjęcie było lepiej wykonane, a chociażby wyraźniejsze można by ocenić Ale, do kilkuset kilometrów nie widać większych śladów zużycia na kasetach, więc może. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi