HarveyDent Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Młynek ma dość, ale co myślicie o blacie ? Jest szansa że przyjmie nowy łańcuch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ja bym oba wymienił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Polcy i Polaki, Polaki i Polcy... Wybaczcie, że zaśmiecam ten wątek. Zrobiłem dzisiaj testy na łańcuchu starym (0,6-0,7%) oraz nowym KMC wyjętym z pudełka. Rezultaty są takie: 1) Stary łańcuch, duży blat - przeskakuje przy mocnym depnięciu na większości zębatek; mały blat - nie byłem w stanie wygenerować takiej siły nawet przy lekko zaciśniętych hamulcach. Druga próba na dużym blacie zakończyła się zerwaniem łańcucha (puściła spinka, dziwne...wygląda na całą, a jednak puściła). 2) Nowy łańcuch, obydwa blaty - łańcuch skacze po kasecie jak wszy po menelu. Dźwięk niczym seria z pepeszy. Nie trzeba mocno deptać. 3) Rozpieprzone kolano...stary łańcuch przeskoczył, bezwładność zrobiła swoje i kolano skończyło na koronie amortyzatora. 4) Ubytki w lakierze na tylnym trójkącie. Kto mnie podkusił do tych testów...? Lepsze zdjęcia kasety tutaj:https://photos.app.goo.gl/yLMvaWnSunB8QcZO2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 moim nieskromnym zdaniem wina jest korby.....Na kasecie nie może przeskakiwać na każdym biegu- może na 3 ale jak się przyjrzeć to nie powinno być tak tragicznie jak opisujesz. Nie bo Nie. Zwiększ nieco kąt opasania tylnej przerzutki (tak aby kółko przerzutki pracowało bliżej kasety) i załóż nowe blaty do korby. Zacznij docierać. Jeśli dalej będzie tragicznie- kaseta do wymiany również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Jestem tego samego zdania co @woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) No to zamawiam jajo 32t od Banlessa i zobaczymy.:) Może dojdzie przed Świętami. Przetestuję i dam znać. Chociaż wtedy nie zostanie już nic poza kasetą. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek6544842 Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Kaseta jak dla mnie jest OK, ale co z korbą? młynek raczej ma już dość, ale blat też chyba OK. Jak myślicie, kaseta i blat przyjmą nowy łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Młynek też nie wygląda wcale źle.Lekkie zadziory na kasecie,ale nowy łańcuch powinien przyjąć się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Trochę nietypowo... Co powiecie o tym? Dolne już nieco zużyte, ale jaki ma to wpływ na działanie przerzutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Ja mam bardziej zajechane i kupiłem nowe, ale rower w międzyczasie był w serwisie na wymianie napędu i wszystko działa bez zarzutu na starych kółkach. Dolne nie ma chyba żadnego wpływu na działanie przerzutki, bo tylko napina łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 A jak oceniacie moja zebate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Wygląda dobrze.A są jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 lancuch jakos dziwnie chodzi, lancuch mam nowy... a jak odroznic przednie zebatki xt od xtr?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Przeca to jeszcze pachnie nowością ......??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Dziwnie,czyli jak? Łańcuch założony tak jak na zdjęciach,czyli napisami na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 tak jakby przeskakiwal.... korbe kupile uzywana z 2 kompletami zebatek (jedna sa xt a drugie xtr, ale nie wiem jak je odroznic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Może wina kasety lub bębenka.Wrzuć fotki kasety i tych zębatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Podaj maila to wysle filmik to bedzie slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 9 minut temu, seniu001 napisał: jedna sa xt a drugie xtr, ale nie wiem jak je odroznic Zębatka założona na korbie (srebrna) to XTR , luźna to XT (czarna). Masz też źle założony młynek na korbie , wypustka na wewnętrznym obwodzie małej zębatki powinna być pod ramieniem korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Co do blatów to tak jak napisał kolega @gtb Kaseta raczej ok. Edytowane 20 Stycznia 2018 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 ale to nie ma na nic wplywu ?? czy koniecznie trzeba zmienic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Zmień koniecznie.Zapewne będzie po problemie,no chyba że problem występował na dużym blacie. A filmik wrzuć tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) na duzym balcie ale w duzym blacie tez ta wypustka nie jest pod ramieniem korby Edytowane 20 Stycznia 2018 przez seniu001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Masz źle założone zębatki i tyle. Zrób jak radzą koledzy i będzie po problemie. Znacznik zawsze musi być na linii ramienia korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 zaraz zmienie i zobacze czy pomoze. a tutaj podaje link do filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi