lysyxx Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 @MikeSkywalkerZmieniłem na stary łańcuch. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwcn Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Cześć, Forum, to jest mój pierwszy post tutaj i od razu z prośbą o ocenę napędu. Napęd widoczny na zdjęciach: link został zdjęty z roweru po tym, gdy łańcuch zużył się na tyle, że nie było praktycznie możliwości jazdy, a wcześniej zakładany nowy łańcuch przeskakiwał bardziej niż ten zużyty. Możliwe, że ten wcześniejszy łańcuch był nieodpowiedni, stąd proszę o ocenę napędu. Informacja przyda się, gdyż kaseta została zakupiona w 2020 X za 40zł, obecnie kosztuje 125zł: link . iwcn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Zarówno kaseta jak i korba nadają się na śmietnik. Charakterystyczne zęby rekina nie pozostawiają złudzeń. Kaseta strasznie usyfiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leos4815 Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 Cześć, jestem praktycznie na 99% pewien że napęd nie przyjmie nowego łańcucha, ale jednak prosiłbym o potwierdzenie, jako że na pewno znacie się lepiej niż ja https://photos.app.goo.gl/vnaVreUBU7S1YrQA9 Łańcuch już zamówiony, jednak jak ma nie podejść to wolałbym poczekać, a nóż ceny sprzętu spadną w nowym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Będę wdzięczny za informację czy ta kaseta jeszcze się do czegoś nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Ja bym spróbował. Jest szansa, że nowy łańcuch się ułoży. Jeśli nie - dojechać kasetę na starym łańcuchu bo jeszcze szkoda ją wyrzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Witam. Proszę o ocenę. Czy wymienić już łańcuch, czy zostawić tak jak jest? dodaje zdjęcia z miarką określającą zużycie łańcucha. Łańcuch przeskoczy może raz na tydzień. Jeżdżę na 2 z przodu i 4-5 z tyłu. Edytowane 28 Czerwca 2021 przez krisuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Prawda jest taka , że te miarki to mogą pokazywać nie wiadomo co ( przykład masz u siebie bo 0,75 nie wchodzi a łańcuch przeskakuje). Jak już przeskakuje łańcuch to dla bezpieczeństwa swoich zębów ( tych w paszczy 🙂 ) wymieniłbym wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Ok, ponownie dokonałem pomiaru. Po lekkim puknięciu w dół miarka wchodzi cała w łańcuch. Pomiar 0.75. Czyli wymiana łańcucha. Na oku mam SRAM pc-830 lub SRAM pc-850. Lub KMC x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Ok kupiłem nowy łańcuch, zdjąłem stary, przyrównałem oba, zrobiłem zdjęcia. Ocencie czy wyciągnięty był. OK teraz o ile skrócić nowy łańcuch ? zrobić tyle ogniw ile miał stary? stary ma 112 ogniw, nowy 114 +spinka = 116 Edytowane 30 Czerwca 2021 przez krisuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyeQ Napisano 7 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Ahoj, Korba ma 9kkm na 6 łańcuchów. Jeżeli wierzyć przymiarowi, ostatni komplet zbliża się do 0,075. 40T już raczej nie pociągnie kolejnych 3 łańcuchów, ale chciałem się upewnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Blat już wypadałoby wymienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Cześć,b ędzie coś jeszcze z tej kasety? Zakładać nowy łańcuch czy raczej nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Zakładaj nowy. Próbę zawsze warto zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Ze 30 km może się układać ale chyba da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Cześć Forum, to jest mój pierwszy post tutaj ale może nie jestem jedyny, który dołączył bo miał interes... mam nadzieję, że może ktoś kiedyś będzie miał w podobnym stanie zębatki i na moich też się czegoś nauczy. Chciałem prosić o ocenie - na dwóch zdjęciach są tylnie, na czterech - przednie. Grafika wrzucona w pełnej jakości: https://imgur.com/a/7R0RsMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 (edytowane) Wrzucam jeszcze zębatki w wyższej jakości - inny skaner (i na imgmurze jakby w lepszej jakości: https://imgur.com/a/zffykDb, bo chyba forum je dość masakruje) Edytowane 17 Lipca 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matysziom Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Prośba o ocenę przed zakupem roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 19 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Blat korby - to co widać jest OK ( ale najważniejsza część blatu jest niewidoczna) Kaseta - duże zębatki są ok ( ale mniejsze są słabo widoczne na zdjęciach i ciężko jest mi coś o nich powiedzieć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matysziom Napisano 19 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 sprzedający twierdzi ze rower chwile po przeglądzie a smar jest juz jakby zapieczony.... czy to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 19 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 To akurat najmniejszy problem, tzw zapieczony smar ( prędzej olejek) tak może wyglądać po niecałych 100km. Bardziej bym się martwił jak wygląda amortyzator , luzy na korbie, na kołach itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 W dniu 19.07.2021 o 06:49, Lezia napisał: Blat korby - to co widać jest OK ( ale najważniejsza część blatu jest niewidoczna) Kaseta - duże zębatki są ok ( ale mniejsze są słabo widoczne na zdjęciach i ciężko jest mi coś o nich powiedzieć). a moje jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Ciężko coś wywnioskować z Twoich zdjęć, nie masz możliwości zrobić zdjęcia całej korby/kasety? Blaty korby wyglądają okej, środkowa zębatka lekko nadgryziona ale korba przyjmie nowy łańcuch. Kaseta też wygląda okej, powinna łyknąć nowy łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PetrozPL Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Czy mogę prosić o ocenę stanu korby i wolnobiegu? Przymiar zapada się na łańcuchu na 1.0, ale sam łańcuch nie przeskakuje. Poniżej link do zdjęć korby i wolnobiegu https://mega.nz/folder/yVkyAJAD#rYc2tSJNE121tdg4ZoU0SQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errow Napisano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Cześć, czy ten wolnobieg przyjmie nowy łańcuch? Które zębatki są najbardziej zajechane? Patrzę i sam nie potrafię ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi