Lezia Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Blat już jest lichy, prawdopodobnie łańcuch też do wymiany. Jak wygląda kaseta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Blat do wymiany zdecydowanie. Co to za korba (konkretny model)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Sram GXP to rodzaj suportu a nie model korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motobecane_ Napisano 13 Marca 2021 Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 czołem. odnawiam rower i jest w nim ładna korba z zintegrowaną tarczą, której zęby wyglądają jak na zdjęciu. czy można do tego założyć nowy łańcuch (z tyłu nexus 3)? wolałbym raczej uniknąć wymiany korby, bo ta jest ładna, oryginalna, z drugiej strony rower jest dla siostry, która mieszka za granicą i lepiej, żeby nie musiała zaraz wymieniać łańcucha i korby. co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Ja bym spróbował zostawić tą korbę, spiłuj zadziory na zębach. Zanim wyślesz rower pojeździj nim żeby łańcuch się "ułożył" - wtedy zobaczysz czy łańcuch przeskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Zęby bardzo spoko. Głębokie, równe. Zadziory to nie problem, może chrupać ale będzie ciągnąć. Problem sie zaczyna jak się zaczynają odginać jak płetwa regina do tyłu. To co na zdjęciu dziś wyskoczyło po raz pierwszy. Góra takie 45st nachylenia, dowaliłem mocy w opór no i się niemiło zdziwiłem. Edytowane 16 Marca 2021 przez Electronite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Obie zębatki do wymiany. Przerzutka , mistrzostwo świata w druciarstwie 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Aż dziwne, że łańcuch do tej pory nie.latal po tych zębatkach jak chciał. Są w agonalnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Koledzy jak oceniacie ten blat? Przyjmie nowy łańcuch? Jaki może mieć przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Nie mogę odpalić zdjęć, może w innym formacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Przyjmie bez problemu... Masz 3 blaty: pierwszy ma jeden sezon z 7tys... pod dziewczyną 50kg... (wygląda jak nowy) ten po środku olej bo nie jest mój nic o nim nie wiem, ten na wierzchu jest mój 75kg prawie 3 sezony... nawet ten na wierzchu (chociaż go wywaliłem) jeździł z nowym łańcuchem... Ile ma ten przejechane który wrzuciłeś... zależy pod kim. ale na pewno nadaje się do jeżdżenia jeszcze dość długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Nowy łańcuch ogarnie, to w końcu duża zębatka, więc o przeskakiwaniu nie ma mowy. Wizualnie nie wygląda źle, a przebieg nie ma znaczenia, ponadto nie ma jak go określić na podstawie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 26 Marca 2021 Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Pacjent: CS-HG50-10 11T - Proszę o konsultację. Koś kiedyś powiedział, że... żeby sobie dalej leżała w pudle, ale z chęcią poddam poniższą kasetę pod waszą ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Jest lepiej niż dobrze. Nowy łańcuch przyjmie bez problemów i ładnych parę kilometrów przejedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 27 Marca 2021 Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 @bogus92, dzięki. Może się komuś przyda. Troszkę ją jeszcze ściereczką ogarnę i w wolnej chwili wrzucę na giełdę - myślę, że za nice price. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asica10 Napisano 29 Marca 2021 Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Prośba o ocene stanu zębatek - ( rower Bitwin Rockrider st520 przebieg ok 1k km) - moje watpliwości budzi stan 2 blatu w korbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 29 Marca 2021 Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 2 blat w korbie wygląda na mocno zużyty - nie możliwe żeby miał tylko 1k km - chyba masz nogę jak koń 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asica10 Napisano 29 Marca 2021 Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Tez się zdziwiłem że po 1k tak to wygląda. Myśle, że moze moja masa 105kg pomogla w zużyciu... A jak kaseta? Wymieniać sama korbe ( moze doradzicie na jaka pod st520) czy dojezdzic calosć? Edytowane 29 Marca 2021 przez Asica10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neverBF Napisano 29 Marca 2021 Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Witam. Rowniez podepne sie z pytaniem. Wymieniona kaseta i lancuch, na korbie nie przeskakuje, ale czy asekuracyjnie wymienic srodkowa koronke? Nie chce przyspieszyc zuzycia reszty napedu. Korba xt, biore pod uwage nowy blat slx. Na fotkach nowe wygladaja dosc zblizenie, tez maja takie szerokie wyciecia...stad konsultacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Duża i średnia zębatka OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Przedewszystkim to tu jest łańcuch wyciągniety o czym świadczą poszerzone dołki między zębami. Lepiej nie będzie i to zniszczy inne zębatki. Tak więc na pewno wymień środkową i łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neverBF Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Łańcuch juz wymieniony jest, tego sie obawialem, ze bedzie mi rozciągać nowy lancuch, stad prosba o ocene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Taka sytuacja - łańcuch skacze tylko na pewnym odcinku na największej zębatce kasety, nie chce wskoczyć na pewne zęby. Czy to dlatego, że zęby na tym odcinku są już zbyt mocno zjedzone? Kaseta przebieg ok 1200km, z tym samym łańcuchem. Po zmianie na nowy łańcuch identyczna sytuacja. Oba łańcuchy działają normalnie na wszystkich zębatkach, a zakres przerzutki ustawiony raczej prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Zakres to masz raczej nieprawidłowo, przerzutka do regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Hmm.. dzięki, sprawdzę to jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi