Tatanka Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Powinna dać radę z nowym łańcuchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer37 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Uprzejmie proszę o ocenę stanu zębatek korby 42/32/24 10 rzędowa FC M-552, fotki w zał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Korba raczej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuszxyz Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Poprosze o rzut fachowego oka na tą korbę - szczególnie interesuje mnie środkowa zębatka bo najczęściej była używana i dalej będzie, wymieniam łańcuch i kasetę, zastanawiam się czy korby też szukać? Edytowane 3 Maja 2019 przez Mateuszxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer37 Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Do wymiany średnia i duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Środkowa do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebass52 Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 W dniu 5.04.2019 o 08:53, abdesign napisał: Kaseta (cs6800) jest czysta, przebieg niespecjalnie duży co widać po zboczach zębów. A ślady łańcucha nie są powierzchniowe, są bez trudu wyczuwalne pod paznokciem. Zastanawiam się jaka jest przyczyna że powstały. Łańcuch na tej kasecie założony hg901 (Nie wiem czy z nim pracowała - to nie moje) Mam to samo w swojej kasecie tylko, że 8 rzędowa 13-23. Pracuje na łańcuchu KMC x8 i mam te same ślady co Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Panowie, czy ta kaseta uciągnie kolejny łańcuch? Łańcuch już wpada na 0,75%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Na pierwszy rzut oka tak, ale na zdjęciach niewiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Wg mnie uciągnie, może potrzeba będzie kilkadziesiąt km na ułożenie ale powinno dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Wiem, że napęd jest brudny, ale zastanawiałem się czy jest sens go czyścić. Dzięki w imieniu właścicielki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Sens wyczyścić zawsze jest Tragedi nie ma, widziałem w gorszym stanie napędy, ale łańcuch już gorzej, ale tu jak zaraz wymiana to nie ma co pucować... ale ja zawsze zostawiam na jakiś czas taki stary łańcuch, gdyby jednak nowy sięnie ułożył... to zawsze można wrócić i zajeździć jeszcze wszystko przez kilkaset km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitanemor Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Prosiłbym o ocenie następujących zębatek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Jak Ty to foto wrzuciłeś? Wyglada chyba dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DameQ Napisano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Mam problem z wolnymi przełożeniami na sorze, jeśli są odrobinę skrzyżowane np 2 z przodu 3-4 z tyłu dochodzi do sytuacji, że napęd w dowolnych momentach zrzuca lub wrzuca inny bieg i tak w kółko. Na najszybszych przełożeniach wszystko działa OK... podejrzewam zużyte zębatki. Jak uważacie? https://i.imgur.com/bffYb6k.jpg https://i.imgur.com/weqdEUZ.jpg https://i.imgur.com/JYDi1eE.jpg https://i.imgur.com/DzNb4QR.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Na moje oko nie jest źle. Postaraj się lepiej wyregulować przerzutkę, bo skakanie międzie biegami to raczej wina kiepskiej regulacji przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Standardowa dla tego tematu prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartofelekz Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Nada się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 A co powiecie o tych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Zębatki 3, 4 i 5 zjechane. Moim zdaniem zajeździć na amen i potem nowy napęd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 W dniu 5.06.2019 o 14:51, kartofelekz napisał: Nada się ? Pokaż całą zębatkę ( koronki ) bo w przeciwieństwie do kasety - na korbie - koronki zużywają się nierównomiernie : ( żółte bardziej - i na nie trzeba patrzeć - jeśli pokazałeś czerwone to nic to nam nie powie ) 21 minut temu, Sansei6 napisał: A co powiecie o tych? Jak wyżej - jeśli nie żal koronek korby to jeździć, aż zajeździmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 (edytowane) 26 minut temu, bogus92 napisał: Zębatki 3, 4 i 5 zjechane. Moim zdaniem zajeździć na amen i potem nowy napęd. Dzięki i tak chyba nieźle jak na 8 tyś km. Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Sansei6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erde_kce Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Panowie, kupiłem używany rower. Były właściciel twierdził, że rower ma bardzo niewielki przebieg. Co sądzicie? Prośba o ocenę stanu kasety i korby, ew. szacunkowy przebieg wg Was. Korba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Napęd w bdb stanie. Nie oszukał Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erde_kce Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 2 godziny temu, SoloTM napisał: Napęd w bdb stanie. Nie oszukał Cię. Dzięki. A takie ścięcia zębów jak widać w korbie na najmniejszym blacie to są oryginalnie? Czemu one mają służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi