Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@spidelli na zębatkach widać już zużycie, ale zdjęcia są pod kątem i pokazują zbyt mały wycinek. 
Łańcuch powinien na nich działać ale jest także szansa, że praca będzie głośna. Trzeba to zweryfikować. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Odstaw ta suwmiarkę elekttoniczną :D

A tak na serio :)

A to Panie wygraleś milion w dzisiejszej loterii :D

Korby FSA 24 to jak paliwo na Orlenie poniżej 5 zyla, większość lądują 19- ki do graveli i szos.

Ale, że Giant też? No kumpel jeden z drugim miał też w Revolcie, na tarczach 48/32 i 120 BCD. :) Zapewne jakiś starszy rocznik masz @spidelli? :D

Napisano (edytowane)

@kaido2 To nie Giant, to Marin Cortina, rocznik 2018 albo 19. Ten zajechany w błocie. Chcę go mocno przeserwisować i sprzedać, chociaż łezka się w oku kręci bo to taki rarytasek. Tak jak pisałem w innym wątku - przednie koło na oponie przełajowej 32 z klockami i dętką waży 1,5 kg a w Contendzie AR 1 (chyba najwyższy model Gianta z amelinium) - 1,6 kg na mleku... Rama też Series 4 to rzadko się trafia u Marina. 

Mam wątek o Cortinie w wasztatowni....Do tej pory ulepszyłem fabrykę i weszła hydraulika. Teraz po błocie wymieniłem łożyska w sterach, dziś korbę zdjąłem, może jutro suport. Hak mam już zapasowy, zmielona Tiagra z tyłu poszła w kosz, czeka już GRX... Nawet stopkę dedykowaną sprowadziłem z UK ;) 

Edytowane przez spidelli
Napisano (edytowane)

Aaaa... widzisz, czyli mój błąd, przyjałem , że jakiś nowszy Giant i Revolt :D

2018 i około te lata, chłopaki co miały korby FSA( Team chyba się to nazywało) u mnie w szosach, te były na 24, stąd pamiętam, że FSA to nie tylko 19 :D . W każdym bądź razie wszystko co widuje ostatnio jest już na 19.  Jak suport total trup, to zmieniaj tylko suport jaki tam chcesz HTll ;)

Aaaaaalboooo?

https://pl.aliexpress.com/item/1005006694885812.html

:D

Edytowane przez kaido2
Napisano (edytowane)

Czyli jakbym sobie zostawił Cortinę, a nie czekaj, miałem nią śmigać tylko od święta, jak Mazdą MX5...

Rozumiem, że jakbym miał zmieniać suport, to nie ma co czekać - może jeszcze wytrzyma ale po co ta zabawa za rok...

Edytowane przez spidelli
Napisano

Możesz wymienić w ramach "  kapitalki" . Rozstaw śrub  masz  chodliwy  5x110 to bez problemu kupisz  blaty. U chinoli na ali  są bardzo dobre  w świetnych cenach.