Lezia Napisano 17 Marca 2023 Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Jest duża szansa, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rychuparys Napisano 17 Marca 2023 Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Wcześniej jeździłem na HG93? Zostać przy takim czy coś innego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 18 Marca 2023 Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 Może zostać. Ja w tej chwili mam KMC. Pamiętaj żeby rotować łańcuch tzn jeździj na 2 lub 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Czy ktoś może ocenić stan tego napędu? Nada się jeszcze do jakiejś zimówki czy już śmietnik? Korba: Kaseta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Korba: blat złom (zdjęcie 1), zębatka jeszcze powinna być ok Kaseta: no nie wiem, możesz spróbować dać nowy łańcuch ale są niektóre zębatki już bardzo liche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motobecane_ Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Co myślicie o tej kasecie? Szczególnie o tych zadziorach? można na to założyć nowy łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Zadziory spiłuj pilnikiem np. iglakiem. Co do tego czy kaseta przyjmie nowy łańcuch - nic nie szkodzi spróbować. Może się ułoży po 50-100km. Jeśli nie, masz odpowiedź na Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Możecie rzucić okiem czy kaseta "udźwignie" nowy łańcuch? I w jakim jest stanie? Cytat https://photos.app.goo.gl/Lb19YYBPs66huZP2A Cytat https://photos.app.goo.gl/ugcEPCsQSXF6GSGE7 Cytat https://photos.app.goo.gl/ZEpfJYnYfUZXjtA9A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabdes95 Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Witam serdecznie, Proszę o pomoc w ocenieniu czy coś kwalifikuje się do wymiany. Łańcuch na pewno, bo mam przymiar i zrobię wymianę przed sezonem, ażeby już potem tylko jeździć - czy CN-HG95 będzie OK? Napęd to grupa tiagra 4700, na zdjęciach dwie kasety - jedna trenażerowa, druga szosowa HG500. Przebieg 5600 km, mniej-więcej rozłożony po połowie trenażer/szosa. Zdjęcia wrzucam jako załączniki oraz link (gdyby nie załadowały się bezpośrednio na forum): https://imgur.com/a/rXcxhf7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Ledwie przykurzone. Zmienić łańcuch i jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Jak zobaczyłem te zdjęcia to też wydawało mi się, że nie widzę zużycia ale nie chciałem być pierwszy bo pomyślałem, że może jednak czegoś nie zauważyłem 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabdes95 Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 dziękuję Wam bardzo, jeszcze nie mam "orientacji w terenie". Pierwsza szosa od 10 lat. Czyli rozumiem, że tak na praktyczne rozumowanie, zębatki będą do zmiany jeśli zmienią się w spiczaste trójkąty, małe kiełki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Najpierw zanim zrobią się "zęby od rekina" będzie łańcuch przeskakiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam. Proszę o ocene tej kasety? Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez Adam55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Zakładaj, jest szansa że łańcuch się ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitaminer Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Proszę o ocenę zużycia napędu. https://files.fm/u/fvgavd6mb Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Wolnobieg lekko zajechany, korba pordzewiała, brudna ale jako tako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 Przedni blat 52, łańcuch zmieniłem i zaczęło skakać po ostatnich 4 biegach. Szlifować zadziory czy szukać zembatek luzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 Jak już przeskakuje łańcuch to szlifowanie zadziorów nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitaminer Napisano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2023 Proszę o ocenę. https://files.fm/u/yeeft3492 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Kaseta: najmniejsza zębatka dziwnie wygląda ( może to wina zdjęcia?) - reszta OK Korba: blat już trochę sfatygowany ale nie ma jeszcze tragedii, pozostałe zębatki OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkblack Napisano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Cześć, nowy łańcuch ultegry już się nie układa, nie wiem czy to wina kasety czy bardziej blatów z przodu https://www.dropbox.com/scl/fo/gsxf4h5woy2210rfzavaw/h?dl=0&rlkey=xyje9egwzltf7ewhycaxlozrj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Namaj Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Co myślicie o tej korbie i kasecie? Moim zdaniem swoje już przejeździła, ale o dziwo łańcuch się nie ślizga i tylko coś w korbie sobie strzela - pewnie wkład suportu do wymiany. Sprzęt to Truvativ Power Spline + Truvativ FiveD 44/32/22, a kaseta Shimano 8-rzędowa 11-32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Swierzynka-dziewczynka, Ja tutaj zurzycia nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi