Electronite Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Góra kasety OK, dół zeżarty wyciągniętym łańcuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) 4-5 zębatka podejrzana? W sumie to kaseta z 2008 r a właśnie 4-5 zębatka była wymieniana w okolice chyba 2014 r Czy się nie bawić i zarzucić nową kasetę 8rz i łańcuch? Edytowane 30 Marca 2022 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Ona jest cała ujechana tak samo. Tak samo jak poprzednia, było śmigane na wyciągniętym łańcuchu. "plecy" zębów są wypłaszczone. No i masz zadziora od przerzucania pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) @Electronite Ok, to kupię 8 rzędową kasetę i łańcuch, co polecasz w dobre jakości? Korba stan tarcz Edytowane 30 Marca 2022 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Jak chcesz pokazać zębatkę z korby to musi być widać jeden konkretny fragment. Ustaw ramiona korby prostopadle równolegle do ziemi ( tak jak teraz ) ale pokaż górne zęby zębatki (one zawsze są najbardziej zjechane). Edytowane 31 Marca 2022 przez Lezia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Cytat Ustaw ramiona korby prostopadle do ziemi ( tak jak teraz ) Ja tam się nie znam, ale na zdjęciu korba jest równolegle do ziemi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppiwodzki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Jakbyście ocenili tę kasetę? Nie wiem ile ona ma, rower kupiony używany. Nie mam problemów ze zmianą przerzutek, napęd deore xt. Ile byście jej jeszcze dali? Zęby najwyższej zębatki najgorsze ale jej najmniej używam, jest taka chyba po poprzednim właścicielu. Edytowane 31 Marca 2022 przez ppiwodzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Weź ją najpierw wyczyść, a potem wstaw zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppiwodzki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Mamy aktualnie mokre warunki i póki nie będzie w miare sucho na dworze to nie mam jak niestety edit: w domu nie czyszcze roweru, ale na sucho przetarłem i tak to wygląda. Edytowane 31 Marca 2022 przez ppiwodzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Chodzi Ci czy kaseta przyjmie nowy łańcuch? Czy ile kaseta jeszcze polata? Jak pierwsze, nic nie zaszkodzi spróbować ( aż tak źle nie wygląda). Jak drugie, to nie jesteśmy wróżkami ( wszystko zależy od warunków , dyspozycji nogi, dbania o kasetę). Może 500km, może 5000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppiwodzki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Chodzi o stan kasety w przypadku tego i nowego łańcucha/ów, ale też o mniej więcej czas ile polata. Czyszczę na bieżąco napęd, po prostu teraz nie jeździłem chwile więc nie czyściłem i nie miałem jak i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Jeśli nie masz ciężkiego kopyta, nie robisz na tym sprintów czy jakichś innych nagłych zrywów, to nowy łańcuch powinien się przyjąć i poprawnie działać. Ale "powinien" nie znaczy, że tak będzie, nikt ci gwarancji nie da. W kwestii szacowania "ile polata" popieram @Lezia - kwestia indywidualna. Edytowane 31 Marca 2022 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppiwodzki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 A jakiś chociaż minimalny zakres jesteście w stanie podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Na pewno przejedziesz na niej jeszcze 15 km. 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkacy7 Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć, proszę o ocenę - mam możliwość zakupu takiej kasety, nadaje się do założenia nowego łańcucha 10s? Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez witkacy7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Wrzuć zdjęcia, będzie nam łatwiej ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkacy7 Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 tylko takie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) OK, chodziło o to, że wcześniej były jakieś linki zamiast zdjęć. Moim zdaniem kaseta zdrowa. Koronka 11t może być problematyczna, wygląda na niego zużytą. Ale z takim syfem na kasecie to ciężko powiedzieć... Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matty Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Czy ta korba przyjmie jeszcze nowy łańcuhch(KMC X9.93)? Ile jeszcze km pojeżdzę na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 3 kilometry... ...lub 3000 kilometrów. Czy jest z nami Wróżbita Maciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Przyjmie, a ile pojeździ to już zależy tylko od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matty Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Od stylu jazdy masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Stylu jazdy, mocy nogi, dbania o jego czystość itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Zawsze mam z tym problem, ale na ile jestem w stanie ocenić to rozumiem, że dół kasety nie wygląda zbyt ciekawie? Innego zdjęcia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Mało widać na tym zdjęciu. Trudno mi jest ocenić.🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi