wojtt80 Napisano 25 Września 2020 Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Korba do nowego roweru, jeszcze nie zakładania, przymierzalem tylko łańcuch, leży dosyć dobrze. Duży blat ma slady zużycia i zastanawiam się czy nie lepiej od razu wymienic na nowy. Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Jest ok. Ja bym zostawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 12 Października 2020 Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Ocena kasety cs m770 9s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Najgorzej nie wygląda, ja bym spróbował czy przyjmie nowy łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 W dniu 13.10.2020 o 07:56, Lezia napisał: Najgorzej nie wygląda, ja bym spróbował czy przyjmie nowy łańcuch. Mam napęd 3x10, właśnie założyłem te kasetę i nowy łańcuch przeskakuje na korbie na 2 i 3 tarczy przy większym obciążeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 15 Października 2020 Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Moment... dajesz zdjęcie kasety a teraz piszesz, że Ci przeskakuje nowy łańcuch na korbie? Daj zdjęcia jak wyglądają zęby na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 15 Października 2020 Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Jak wyżej. Plus to jest kaseta 9 sp a piszesz, że masz napęd 3x10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekoday Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Cześć, pytanie czy to ze mną jest coś nie tak czy jednak ktoś próbuje mnie naciągnąć... Oddałem rower na serwis - przerzutka śmiga jak trzeba, nic nie przeskakuje. Zrobione od nowości +/-1200km przymiar mocno na siłe wciskany wchodzi na 0.75, a zębatka wygląda jak poniżej. Serwis twierdzi, że koniecznie trzeba wymienić i łańcuch i kasetę bo kaseta nowego łańcucha nie przyjmie... Ktoś będzie tak miły i oceni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Października 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Według mnie powinna przyjąć nowy łańcuch, poza tym nic nie szkodzi spróbować. Nie widać ponadto najmniejszej koronki, która może być tutaj kluczowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Pytanie ile jeździ na najmniejszej Wg mnie powninno być ok. Bierz nowy łańcuch, jak sie po jakichś góra 30 km nie ułozy to się bedziesz zastanawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 A jak wyglądają /a zębatka na korbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 W dniu 15.10.2020 o 09:18, SoloTM napisał: Jak wyżej. Plus to jest kaseta 9 sp a piszesz, że masz napęd 3x10. Mam nie potrzebną kasetę 9 rzędową cs-770. Chcę ją sprawdzić czy przyjmie nowy łańcuch Założyłem te kasetę do napędu (42/32/24) przerzutka tył Deore RD-m610 SGS 10 shadov, Łańcuch KMC X10.93 10-speed. I łańcuch przeskakuje na korbie na 2 i 3 tarczy. (tarcza 2 w bdb stanie, 3 taka sobie ale obsługuje nowy łańcuch Jak założę kasetę 10 rzędową (nową) wszystko jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 16 Października 2020 Udostępnij Napisano 16 Października 2020 No to lipa. Jak chcesz tanio oddać to napisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek6544842 Napisano 22 Października 2020 Udostępnij Napisano 22 Października 2020 hej, przeżyją jeszcze zimę na trenażerze (1,5-2kkm)? Porównywałem z nową, ale tylko poprzez zdjęcie i wygląda jeszcze całkiem OK. Przebiegu tych zębatek nie znam - rower kupiłem używany... Brak problemów z pracą łańcucha na obecnych zębatkach - wszystko ok. Te zębatki to Cannondale KP407. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Najważniejszej części korby akurat nie widać ( musisz dać prawe ramię korby do przodu i z góry będzie widoczna część zębatki podlegająca największym obciążeniom). Jeśli ta część wygląda jak reszta to jeszcze trochę pojeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek6544842 Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 @Lezia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 5 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Czy blaty korby i kaseta przyjmą nowy łańcuch?https://ibb.co/5sdYxrC https://ibb.co/3zf8wB4 https://ibb.co/1MpGj0w 20201105_134909.heic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Ktoś zaryzykuje stwierdzeniem czy nowy łańcuch da radę? Zapomniałem zmierzyć stary. Przebieg 1500 km na łańcuchu HG95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Grudnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Jest nieźle. Powinna dać radę z nowym łańcuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Zmierzyłem łańcuch, ale kompletnie się na tym nie znam, bo zawsze wymieniałem zestaw kaseta i łańcuch. Przymiar to Bitul. Wybite jest 0.7, ale strona niby mówi o 0.75. Nogą przycisnąłem łańcuch, ręką naciągnąłem i wsadziłem przymiar. Opiera się na 0.7, ale po naciśnięciu palcem wpada. Na 1 się zdecydowanie opiera. Co o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Grudnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Ostatni dzwonek na zmianę łańcucha. Jeśli dojedziesz go do 1 to już raczej kaseta nowego nie przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyBob Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Prośba o ocenę zużycia korby i kasety. Właściwie po porównaniu z nowymi i innymi w tym temacie, to wydaje się masakra, ale chcę się upewnić. Napęd w całości wymieniony 3,5 roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) tylko mała zębatka korby się do czegoś nadaje na jednym łańcuchu do takiego wyeksploatowania? Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyBob Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Tak, jeden łańcuch (kmc x10.73). Może następnym razem spróbuję 2 na zmianę (trochę mnie dziwi, że korba wytrzymała tyle samo czasu co kaseta, a nie dłużej). Czyli powinienem wymienić kasetę, łańcuch i większy blat w korbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) jakbyś zmieniał łańcuch kiedy trzeba to by korba wytrzymała dłużej, zresztą ten syf na ogniwach też nie pomaga Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi