Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Kasetę Deore 11-36 10z , 2 pierwsze zębatki zajechałem DO 2500km. Nie wiem czy to coś zmienia, ale stosując z przodu 3z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) Eh no to straszna bieda. Jako, że łańcuch na wyciągniętego nie wygląda (mieżony suwmiarką i przymiarem) zajadę na nim jeszcze kilka zębów z tyłu i pomyślę nad wymianą kompletu. Przynajmniej czegoś się nauczyłem - trzeba jeździć na większej ilości kombinacji przód x tył; częściej myć kasetę; spaść z wagą tak jeszcze z 30kg. Edytowane 15 Marca 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Spaść z wagą 30kg, hmmmm, ja mam problem spaść 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jak się ma z czego schodzić to szybko leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Cześć, Rower Triban RC500, przebieg ok 5tys. Przerzutki dobrze wyregulowane, myty i smarowany co 600km Proszę o ocenę napędu. Jadąc na dużym blacie z przodu i którymkolwiek z tyłu łańcuch przeskakuje na korbie przy mocniejszym pedałowaniu. Na małym blacie z przodu wszystko działa normalnie. Po ostatnim serwisie w Decathlonie (wymiana szprychy) panowie zapomnieli dać podkładkę pod kasetę i tak niestety jeździłem chyba z 800-1000km Czy cały napęd jest do wymiany? Jeżeli nie to co można jeszcze sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Blat do wymiany, łańcuch prawdopodobnie też. Kaseta może przyjmie nowy łańcuch (warto spróbować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Czy to możliwe, że po 5 tys blat korby jest do wymiany a kaseta jest w całkiem dobrym stanie? Na poprzednim rowerze (podobne użytkowanie / styl jazd) przejeżdżałem po 10-12 tys na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Możliwe, zwłaszcza przy jeździe większość czasu na blacie. Wtedy tylko tyłem mieszasz i kaseta zużywa się bardziej równomiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 No takie cuda tylko na zdjęciach... blat zużyty na oko widać, kasetę zdalnie rozpoznać trudno... Idealnie jak zmienisz całość... Idealnie. Czemu popsułeś szybko bardzo blat? Widocznie był słabszy, albo coś jednak się zmieniło. NP słabszy łańcuch, więcej przekosów, dużo piasku na kleistym smarze... zagadka detektywistyczna.... Ale miewałem w różnych korbach takie sytuacje że nagle coś zużywało się na oko szybko... Co nie zmienia faktu że wymienić blat i łańcuch najwyższy czas... a kaseta ? Będziesz wiedział chwilę po tym. Albo pojedź do zaufanego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Nie wiem czy to tylko kąt zdjęcia, ale wygląda na to że masz przednią przerzutkę z pół centymetra za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homer2014 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Przebieg 5500 km jazda na 3 łańcuchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Nie ma źle. Niektóre zęby wyjechane bardziej, inne mniej. Trzeba jeździć do końca, aż zacznie przeskakiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homer2014 Napisano 22 Marca 2020 Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Zauwazylem tez ze jak bez obciazenai krece korba to lancuch na kasecie niby wskakuje 3-4 ogniwami na zebatki kasety i jest to dosc glosnie. Jest to normalne? Kiedy jade no nie zlysze tego. Edytowane 22 Marca 2020 przez Homer2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Nie do konca wiem o co chodzi, ale jeśli o zahaczanie łańcucha o sąsiednią zębatkę to nie jest to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszMroczko Napisano 27 Marca 2020 Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Cześć wszystkim Prosiłbym o ocenę stanu kaset (11-34,12-36), czy jeszcze posłużą długo i którą kaseta w lepszej kondycji pozdrawiam Witam, Prosiłbym o ocenę stanu blatu środkowego od korby, ostatnio lancuch mi się wyciągnął i jest do wymiany, tak się zastanawiam czy coś jeszcze muszę wymieniać, wcześniej też dodałem kasety do oceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 27 Marca 2020 Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Cześć, mam ogromną prośbę w ocenie kasety. Jeżdżona na dwóch łańcuchach (jeden się rozpadł KMC podczas zdejmowania jakiś czas temu). Przebieg 2,5k. Wymienić? Warto dać nowy łańcuch i zajechać do końca? Obecny nie wpada na 0,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 (edytowane) @vincek Szczególnie po 18T i 21T widać wyeksploatowanie, ale jak nic nie przeskakuje to zajechać do końca. Trzeba się liczyć że może nie przyjąć nowego łańcucha. 10 godzin temu, MateuszMroczko napisał: Cześć wszystkim Prosiłbym o ocenę stanu kaset (11-34,12-36), czy jeszcze posłużą długo i którą kaseta w lepszej kondycji pozdrawiam Witam, Prosiłbym o ocenę stanu blatu środkowego od korby, ostatnio lancuch mi się wyciągnął i jest do wymiany, tak się zastanawiam czy coś jeszcze muszę wymieniać, wcześniej też dodałem kasety do oceny. Pozdrawiam Tarcza korby do wymiany raczej, choć nie powinno przeskakiwać. Kasety wyglądają w miarę dobrze, obie powinny dać radę z nowym łańcuchem. Edytowane 28 Marca 2020 przez bogus92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Tarcza korby wyeksploatowana? Po czym to patrzysz jak tam jeszcze fabryczny kolor na zębach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Jaki kolor jak ona srebrna jest? Dla mnie zęby wyglądają już na zmęczone. Oczywiście na żywo może być inaczej. Nie twierdzę, że jest w stanie agonalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 No widzisz..., u mnie na kompie, nie wspominając o komórce /dlatego pisałem/, górne zdjęcie czarne, dolne, może być i srebrna, właściwie szara. Poza tym zdjęcie trochę bez sensu, bo nie ma zbliżenia na zęby, nie widać np. wygnieceń, minimalnych deformacji,itp.., więc wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Ja tyle o ile powiększałem na telefonie, więc można kolegę poprosić o lepsze zdjęcie dla rozwiania wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszMroczko Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Postaram sie dzisiaj podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszMroczko Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Tutaj zdjecie z bliska, bez flasha i z dwóch stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Ta koronka da radę. Najwyżej poczekasz 100 km, aż ucichnie ( przy mocnym depnięciu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszMroczko Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 A tutaj blaty z drugiego roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi