BMXdoPieca Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Nowy łańcuch da rade? //nie miałem czasu wyczyścić, nie bijcie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Na korbie da, pytanie w jakim stanie jest kaseta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Nowa redukcja z zębatka singla i nowy łańcuch, przeskakuje mi łańcuch dlatego wykluczałem możliwości. Napinacz się wyrobił i jest do wymiany, ale jest już w drodze dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Śmietnik,czy jeszcze przyjmie nowy łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Będzie ciężko z nowym łańcuchem, ja bym odpuścił i kupił nową kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszXXX Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Cześć, chcę kupić kasetę M7000, używana niby 200km, jest to możliwe? niestety mam tylko takie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 200 km i takie ślady na przedostatniej koronce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Widać, że są już "zadziory". Ta kaseta ma przejechane znacznie więcej (chyba, że jeździł na niej koń :-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nie rozumiem czemu ludzie kupują używane kasety, to aż taki duży zysk oszczędności nad nową? A jeszcze dodadjąc, że można trafić na "bombę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 21 godzin temu, MariuszXXX napisał: Cześć, chcę kupić kasetę M7000, używana niby 200km, jest to możliwe? niestety mam tylko takie zdjęcia. Nie wygląda źle. 3 godziny temu, Sansei6 napisał: Nie rozumiem czemu ludzie kupują używane kasety, to aż taki duży zysk oszczędności nad nową? Robię to dość często. Jak się dobrze przyjrzeć, to zwykle widać problemy. A oszczędność bywa taka, że kasetę za 200zł idzie kupić za 40-50. Co ma znaczenie jak się szuka jakichś egzotycznych zestawień do, np. szosówek. W dniu 19.01.2020 o 12:22, Jurek63 napisał: Śmietnik,czy jeszcze przyjmie nowy łańcuch? A to jest śmietnik - 15T i 17T totalnie zajeźdżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bereal Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Witam Do oceny kross evado 5.0 2013, sorry za jakosc,zdjecia w nieprzychylnym garazu po porannej mokrej zimowej jezdzie, przez zimowe jazdy o dziwo pierwszy sezon w "zupie solnej"głównie lancuch wyglada jak wyglada, troche zmienił barwy klubowe dzieki za porady, łancuch był wymieniony na nowy jakis czas temu załozony na stare koronki na przodzie i tyle I jeszcze jedno tylnej 6rz innego roweru mtb nie wiem który rocznik jaki przebieg, czy była mocna noga, ale rzekomo katowany poniekad Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 (edytowane) Szczerze to nie wiem jak można świadomie doprowadzić napęd do takiego stanu. Wystarczy po jeździe wytrzeć napęd i przesmarować. Masakra... Co do tematu to łańcuch w kosz, a zębatki powinny w obu rowerach jeszcze pociągnąć, bo tragedii z nimi nie ma, o ile uda ci się je odrdzewić. Edytowane 1 Marca 2020 przez bogus92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bereal Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 (edytowane) To czemu na nowym łancuchu, HG53 bodaj przerywa przy mocniejszym przyspieszaniu w 1 rowerze 3x9 Spróbuje w wolnej chwili odrdzewić moze sokie z cytryny te koronki, a na wycieranie akurat po jezdzie i smarowanie to nie mam niestety czasu bo czasami rower sluzył słuzbowo, a w bloku tez nie mam warunków zeby zasyfić mieszkanie a w piwnicy ciasno ciemno, w tym drugim i tak musze chyba wymienic korbe bo tam nawet sruba od ramienia jest spawana i lozyska w pedalach juz zle chodzą, i niestety widze ze chyba w 3x6 nie ma wyboru innych przerzutek bardzo jak jakies tourney za 20zł, i tak myslalem o zmianie na wiecej rzedów jakby rama pozwoliła, bo z manetkami do 6rz tez wybów jak za prl i te modele o zgrozo.. chyba ze co źle wertuje internet Edytowane 1 Marca 2020 przez bereal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Przyczyn jest wiele, zużyte zębatki nie chcą się "polubić" z nowym łanuchem, masz krzywy wózek przerzutki, uszkodzoną piaste i wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nbk Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Cześć, wymieniłem łańcuch oraz kasetę. Niestety przy dzisiejszej jeździe jak stawałem w korby to całe czas coś przeskakiwało (co mną trochę szarpało i było dość niebezpieczne). Dodatkowo przy ruszaniu na światłach łańcuch spadł mi chyba z 5 razy, więc problem pojawiał się przy większej wkładanej mocy w pedały, lecz na małym blacie tego problemu nie było. I dodam też, że na starym łańcuchu tego problemu nie było. Stwierdziłem, że problemem może być uszkodzony ząbek na blacie (był on już kiedyś naprostowywany i jest prosto, ale jest trochę zjechany). Pytanie czy mam rację i muszę wymienić blat czy szukać przyczyny gdzieś indziej? Załączam również zdjęcia do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Wrzuć zdjęcie górnych zębów gdy ramię korby jest w poziomie. Ale na 95 procent blat do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nbk Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Podrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Blat w kosz. Wymiana powinna w 100% rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nbk Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Tego się obawiałem, odsyłam zatem do mojego tematu, ponieważ nigdzie nie da się kupić takiego blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Z ciekawości możesz spróbować go przekręcić o 1 lub 2 śruby, tak by najbardziej zużyte zęby byly z boku ( gdy ramiona w poziomie ) ale szansa na sukces nie taka wielka. No i tarcze muszą mieć symetryczne mocowania żeby to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Marca 2020 Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Wymieniać już teraz, czy jeździć, obserwować? (zdjęcie od kolegi, podobno nic mu nie przeskakuje - aż ciężko uwierzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 11 Marca 2020 Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 (edytowane) Zęby rekina, do wymiany. Ja bym nie czekał. Edytowane 11 Marca 2020 przez Lezia zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Ta zębatka to jakaś pielinka. Ładnie dojechana tarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Pytanie teoretycznie - zdjęcia podeślę jutro jak by co. Po wymoczeniu łańcucha w benzynie i przeczyszczeniu tylnej zmieniarki łańcuch przeskakuje mi na dwóch ulubionych zębatkach. Wszyscy wiemy, co to znaczy. Organoleptycznie stwierdziłem, że są one ostre jak nóż. Teraz pytanie: można zajechać kasetę szimano przez 2,5tyś km? Jeśli tak to widze poważny problem z napędami 1xX - ja mam przynajmniej wybór, żeby teraz jeździć na innej zębatce z przodu i wykańczać resztę z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Można zajechać nawet szybciej. Kwestia kadencji, obciążeń i warunków w jakich używany jest sprzęt. Mój "rekord" jeśli chodzi o zajechanie kasety to 800 km - kaseta Sram pod 8 przełożeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi