cervandes Napisano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Przychylam się do opinii, że nic tej jedenastce nie jest. A pytanko przy okazji - łańcuch shimano widzę - jaki? Ile ta kaseta przejechała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi97 Napisano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Przebiegu nie znam, akurat ten egzemplarz był kupiony chyba w maju 2017. Ja kupiłem go jako używany, z UnitedCyclist. Zjeździł Saharę, Himalaje i dużo więcej. Nie wiem jak łańcuch ( chyba hg 600? wyciągnięty prawie 2mm na 10 ogniwach ), ale kaseta jest ta sama od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Mogę prosić o ocenę moich zębatek Edytowane 26 Czerwca 2018 przez seniu001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandacik Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Poproszę o ocenę. Najmocniej interesuje mnie największa tarcza. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez mandacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Blat, podobnie jak środkowa, jest w bdb. stanie. Blat mógłby mieć zęby jak igiełki, a i tak by działał pozytywnie, ze względu na dużą ilość zębów na których opiera się łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xkedi Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Siema, ocenicie kasetę i korbę? wg. mnie kaseta leci raczej w odstawkę, zakupiłem na razie sam łańcuch bo wcześniejszy miał wyciągnięcie 0.7 no i przeskakuje w zakresie 5-9 (5-7 jeszcze można przeżyć). https://zapodaj.net/5671155c713cb.jpg.html https://zapodaj.net/76da0bc58bb07.jpg.html https://zapodaj.net/77f9f8d6a7ad1.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Niby nie ma tragedii z kasetą.Daj jej szansę na ułożenie się z nowym łańcuchem.Jak nie , to dopiero wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 9 godzin temu, xkedi napisał: Siema, ocenicie kasetę i korbę? Jak dla mnie nie ma szans nawet na remis- nowa kieta się nie przyjmie. Korba/kaseta i kieta (łańcuch) do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cramin Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 https://photos.app.goo.gl/V6itMo9g2WkdpbSg6 Proszę o ocenę korby. Jest to korba w Tribanie 500, problem występuje z dziwnym układaniem się łańcucha na dużym blacie, zamówiłem nowy KMC 8.93 bo obecny ma przejechane jakieś 2000km, też jakiś KMC oryginalny od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Duży blat jest trochę zajechany ale nie powinno być takiego problemu, ze starym. Z nowym łańcuchem to jak najbardziej się nie dopasują od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cramin Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Porównam stary łańcuch do nowego czy jest mocno wyciągnięty. Jak się nie przyjmie nowy łańcuch to będę myślał nad zmianą korby, pewnie na nowego Clarisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Po 2 kkm z łańcuchem KMC serii Z bardziej bym się przejmował stanem kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cramin Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 https://photos.app.goo.gl/KRU9aT3BS2bVQzU2A Zrobiłem zdjęcia kasety, chyba nie jest aż taka zła? Zamówiłem dwa łańcuchy, jeżeli okażę się że kaseta nie przyjmie nowego lub jest już w złym stanie to wymienię też kasetę i dokupię trzeci łańcuch i będzie jazda na 3 łańcuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cramin Napisano 8 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 (edytowane) Odpisuję pod swoim postem, założyłem nowy łańcuch KMC 8.93 i wszystko fajnie cacy, napęd pracuje bezgłośnie ale dalej występuje zjawisko krzywego ustawiania się łańcucha na dużym blacie. Może występuje to w mniejszym stopniu ale dalej. Co kilka obrotów jest taki trzask dopinającego się łańcucha na koronce. Jeżeli pogoda pozwoli to w poniedziałek spróbuję nagrać to telefonem. Z tego co zaobserwowałem podczas jazdy to problem występuje w tym samym miejscu na korbie, nie jest to uzależnione od jakiegoś odcinka na łańcuchu. I takie jeszcze szybkie pytanie, czy bębenek musi zawsze cykać jakoś głośno słyszalnie, bo mój jest bardzo cichy. Zwróciłem na to uwagę jak mijałem się z grupką kolarzy na szosach, normalnie rój szerszeni przejechał obok mnie, ja czy to kręcąc korbą czy nie jestem praktycznie niesłyszalny, jedynie szum opon czy wiatru. Wstawiam zdjęcie łańcucha nowego jeszcze nie dopasowanego długością do starego KMC z przebiegiem 2500km. https://photos.app.goo.gl/MRJhHevRZWwwW4vx9 Edytowane 8 Lipca 2018 przez Cramin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 21 godzin temu, Cramin napisał: I takie jeszcze szybkie pytanie, czy bębenek musi zawsze cykać jakoś głośno słyszalnie, bo mój jest bardzo cichy. Z tym to różnie bywa, jaki bębenek takie dźwięki wydaje. Nie przejmuj się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beherit00 Napisano 13 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 (edytowane) Prośba o ocenę korby, sorry za "czystość" ale raz że rower nie był używany trochę a dwa że ostatnio dostał wycisk w lesie i głębokim piachu. Od zewnątrz 1 , od zewnątrz 2 Od wewnątrz 1 od wenątrz 2 obrócone o 180st. Z tego co czeka ten rower (spec hardrock) w najbliższych dniach to czyszczenie, zmiana kasety (choć stara wg. oceny SoloTM nie była tragiczna, ale za to na lepszą ;-) i X8.93 bo na 10 parach aktualnego łańcucha prawie 25.8cm. Ze względu na wspomniane wyciągnięcie łańcucha pytanie do Was Drodzy o korbę? Co myślicie? Edytowane 13 Lipca 2018 przez beherit00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Może ktoś się wypowie o stanie kasety. Przejechane jakieś 7000 km. Kaseta jak widać HG50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Ma zadziory, źle nie jest, nowego łańcucha już raczej nie przyjmie. Osobiście bym zajechał do końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 21 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 sprzedawca twierdzi, że przebieg to ok. 800km - możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 21 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Wg mnie średnio 3 x tyle ( może więcej, może mniej - w zależności od jazdy - siłowo czy z wysoką kadencją, góry czy płasko, jeżdżona od nowości na nowym łańcuchu, czy na starym ) Generalnie to już szrot powoli. Edytowane 21 Lipca 2018 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek.oxf Napisano 21 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Cytat Witam, Prosze o porade czy korba przyjmnie nowy lancuch. Suntour xcc-t318 48-38-28. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 21 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Średnia zajechana. Na 90 procent nie przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorecki Napisano 22 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Co myślicie o tym? Widać coś? https://photos.app.goo.gl/xhaVpyCvxMEcL9Mr9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 22 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 21 minut temu, Gorecki napisał: Co myślicie o tym? Widać coś? https://photos.app.goo.gl/xhaVpyCvxMEcL9Mr9 Sęk w tym że nic nie widać. Zrób zdjęcie pod innym kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi