Skocz do zawartości

[sztyca podsiodłowa 25 mm] jaka sztyca w rozmiarze 25mm do szosy?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

potrzebuję pomocy w znalezieniu sztycy w rozmiarze 25mm. Dzisiaj taki rozmiar jest bardzo mało popularny a ja potrzebuję wymienić sztycę w karbonowym  Look KG 386. Może ktoś coś wie i poleci? Z góry dzięki za propozycje. w internecie znalazłem tylko jedną która była w oryginale ale to duże pieniądze kosztuje.

https://www.ebay.com/itm/325922935675?itmmeta=01J3WRQEPWNQW3PYTSBVE0SJBP&hash=item4be285537b:g:-CQAAOSw-EFmZgTj&itmprp=enc%3AAQAJAAAAwLnLUdg6%2FBSMDQTx47d%2Bib4NbcLhjyCiIVQas%2FdKEGvnnQVNRZuMz5AjPvhLsZeMg3d2bWQyVieY6YgoqU0eEH4iIr0uXpCY%2BpB1pjEMnEWPuf4eIv2JudxcxsSWyi3wziI2BOObNF2%2BX%2Fz0DCrc09bHChDrIfRcyIr0olEtNq1ZEtN2dGsvXzmwy2s0DXRlf8v1PtDFOIieAYuDuSe3sGaZKup61Y6oswJiEhwr372PM4rR%2FeUVG192yAiLIcUIkA%3D%3D|tkp%3ABk9SR8jr3ZifZA

Cytat

w internecie znalazłem tylko jedną która była w oryginale ale to duże pieniądze kosztuje.

No już bez jaj. A ile miałaby taka sztyca kosztować? Pięć dych?

Chcesz tanio to kup alu/stal. z dostępnością nie ma raczej większych problemów

• Zmieszany 1

@MarcinZasada dziwisz się, że oryginał looka „z epoki” kosztuje swoje…? W sumie to nawet nie za wiele. Takie pieniądze kosztują współczesne sztyce. Tego looka za te takie pieniądze łyknie pierwszy lepszy kolekcjoner.

Masz pecha, bo te 25 mm to archaizm. Możesz szukać sztycy aluminiowej z marek takich jak kalloy uno, ergotec, bbb cycling. Na plus - będzie tanio, na minus - to nie będzie nic wyszukanego. No i musisz trochę włożyć wysiłku w poszukiwania, bo sztyce 25 mm to nie jest rzecz, która zalega na półkach w każdym sklepie rowerowym.

• +1 pomógł 1

Własnie takiego wsparcia potrzebowałem;)

Szczerze to w pierwszym momencie myślałem o sztycy aluminiowej bo taka aktualnie tam jest zainstalowana. Nie chcę stalowej bo to strasznie wygląda (nawet nie ma jarzma zacisku) i jak zacząłem przeszukiwać oferty to okazało się to co się okazało, że w tym rozmiarze wybór jest prawie żaden. Liczyłem, że może są tutaj jacyś entuzjaści którzy polecą coś w rozmiarze 25 co może pasować stylistycznie do Looka i nie wydrenować kieszeni.

Podesłana przezemnie sztyca jest kapitalna i wiem, że jest warta tych pieniędzy, ale nie byłem mentalnie przygotowany na coś takiego po zakupie roweru.

29 minut temu, MarcinZasada napisał:

ale nie byłem mentalnie przygotowany na coś takiego po zakupie roweru.

Ale duże wydatki są raczej normalką przy posiadaniu antyka/klasyka którego chce się normalnie eksploatować

29 minut temu, MarcinZasada napisał:

ale nie byłem mentalnie przygotowany na coś takiego po zakupie roweru.

Ale duże wydatki są raczej normalką przy posiadaniu antyka/klasyka którego chce się normalnie eksploatować

• +1 pomógł 1

Cytat

Uwierz mi, że wiem coś o tym bo mam kilka klasyków (dotychczas tylko takie rowery mnie kręciły). Look miał być powiewem nowoczesność, czymś co spowoduje, że nie będę musiał przeszukiwać polskich i zagranicznych aukcji w poszukiwaniu części zamiennych za szalone ceny, jak się okazuje na przykładzie sztycy byłem w błędzie :)