rybak16 Napisano 27 Lipca Udostępnij Napisano 27 Lipca Cześć wszystkim, stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem bagażnika rowerowego. Niestety prze swoją głupotę transportowałem rowery bez zabezpieczeń i otarłem widelec karbonowy. Nie mam doświadczenia z tym materiałem ale słyszałem że potrafi być podatny na uszkodzenia. Czy że zdjęcia dla się ocenić czy takie uszkodzenie powoduje jakieś ryzyko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 27 Lipca Udostępnij Napisano 27 Lipca Przy tak wielkim uszkodzeniu prawdopodobnie rower będzie krzywo jeździł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 27 Lipca Udostępnij Napisano 27 Lipca Przecież to tylko lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 27 Lipca Udostępnij Napisano 27 Lipca (edytowane) Tiaaa tzn do wypowiedzi kolegi erzurum Edytowane 27 Lipca przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybak16 Napisano 29 Lipca Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca Czyli się nie przejmować? Martwi mnie dlatego, że to wgłębienie nie jest powierzchowne a relatywnie głębokie w stosunku do wielkości, nie mam pojęcia jak struktura karbonu w takiej sytuacji się zachowuje i czy jest ryzyko, że coś pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca Nie ma się czym przejmować. Mam w rowerach duuużo większe uszkodzenia karbonu i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca 30 minut temu, rybak16 napisał: Czyli się nie przejmować? Martwi mnie dlatego, że to wgłębienie nie jest powierzchowne a relatywnie głębokie w stosunku do wielkości, nie mam pojęcia jak struktura karbonu w takiej sytuacji się zachowuje i czy jest ryzyko, że coś pęknie. Karbon to nie styropian, że od byle otarcia Ci się rozpadnie. Jakbyś spojrzał od środka w sporą część ram, to by się okazało że strach wsiadać na rower, a mimo to jakoś ludzie jeżdżą i żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca Trzeba myśleć co było przyczyną, rower oskrobany z lakieru mówi się trudno, ale po solidnym dzwonie czy wielkim kamieniu warto patrzeć i czasami małe uszkodzenie wieści większy problem. To istotne kiedy rower już trochę jest doświadczony, warto znać jego blizny na pamięć ( foto) i zauważać nowe... u mnie pękały widełki tylnego trójkąta, Uszkodzenie wykryte podczas przecierania szmata, haczyło nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca Widać na zdjęciu - przerzutka drugiego roweru uderzała o widelec w czasie transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybak16 Napisano 29 Lipca Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca Dokładnie niestety nie zabezpieczyłem odpowiednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi