zagrada Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca (edytowane) Cześć, szukam nowego roweru MTB w przedziale cenowym 3500-4500 zł. Do tej pory w moją uwagę przykuły te modele: CUBE ACID 2023 ORBEA ONNA TREK X CALIBER 8 Pojawiło się kilka pytań w mojej głowie dotyczących osprzętu. Chociażby fakt, że z tej trójki ACID jako jedyny jest na osprzęcie SRAM - nie wiem czy to wada czy zaleta? Kolejna kwestia która mnie nurtuje to przełożenia, a dokładnie pojedynczy blat na korbie. W wielu modelach widzę ten standard, ale czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę w tej kwestii? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące tego zakupu i ewentualne polecenia innych modeli. Edytowane 24 Lipca przez zagrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca Jak nie masz alergii na markę/sieć, to możesz dodać Rockrider'y z Deca - za opłatą można je nawet przetestować. Jeżeli chodzi o jeden blat, to dla niektórych może to być jakieś ograniczenie - np. chcieliby czasem pojeździć także turystycznie, albo mają tzw. ciężką nogę i preferują niską kadencję (lub mają taki nawyk), a wtedy mogą narzekać, że z przodu za lekko, bo mały blat (ograniczone miejsce w ramie też nie daje często dużych możliwości zmiany). Niektóre rowery mają jeszcze opcję montażu przedniej przerzutki - np. Merida Big Nine. Co do Sram'a, to uchodzi/uchodził za droższy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 25 Lipca Udostępnij Napisano 25 Lipca Myślę że w tym budżecie warto szukać modelu z ramą pod osie boost. Żaden z wyżej wymienionych takiego rozwiązania nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagrada Napisano 25 Lipca Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca A co powiecie na temat Orbea Alma H20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 25 Lipca Udostępnij Napisano 25 Lipca (edytowane) Tu masz przyzwoicie wyposażony rower Sensa Sztywne osie, standard boost Napęd 1 rzędowy posiada zazwyczaj podobny zakres przełożeń jak napęd 2 rzędowy - kwestia przyzwyczajenia Albo Radon - marka oferująca rowery w dobrej relacji ceny do wyposażenia Edytowane 25 Lipca przez locomotiv12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 25 Lipca Udostępnij Napisano 25 Lipca Rockrider XC100 / Race 700 Merida Big.Nine 500 Lite Merida Big.Nine 300 Lite 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 26 Lipca Udostępnij Napisano 26 Lipca 12 godzin temu, zagrada napisał: A co powiecie na temat Orbea Alma H20? Też jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi