zagrada Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 (edytowane) Cześć, szukam nowego roweru MTB w przedziale cenowym 3500-4500 zł. Do tej pory w moją uwagę przykuły te modele: CUBE ACID 2023 ORBEA ONNA TREK X CALIBER 8 Pojawiło się kilka pytań w mojej głowie dotyczących osprzętu. Chociażby fakt, że z tej trójki ACID jako jedyny jest na osprzęcie SRAM - nie wiem czy to wada czy zaleta? Kolejna kwestia która mnie nurtuje to przełożenia, a dokładnie pojedynczy blat na korbie. W wielu modelach widzę ten standard, ale czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę w tej kwestii? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące tego zakupu i ewentualne polecenia innych modeli. Edytowane 24 Lipca 2024 przez zagrada Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Lipca 2024 Mod Team Napisano 25 Lipca 2024 Jak nie masz alergii na markę/sieć, to możesz dodać Rockrider'y z Deca - za opłatą można je nawet przetestować. Jeżeli chodzi o jeden blat, to dla niektórych może to być jakieś ograniczenie - np. chcieliby czasem pojeździć także turystycznie, albo mają tzw. ciężką nogę i preferują niską kadencję (lub mają taki nawyk), a wtedy mogą narzekać, że z przodu za lekko, bo mały blat (ograniczone miejsce w ramie też nie daje często dużych możliwości zmiany). Niektóre rowery mają jeszcze opcję montażu przedniej przerzutki - np. Merida Big Nine. Co do Sram'a, to uchodzi/uchodził za droższy. 1 Cytuj
NerfMe Napisano 25 Lipca 2024 Napisano 25 Lipca 2024 Myślę że w tym budżecie warto szukać modelu z ramą pod osie boost. Żaden z wyżej wymienionych takiego rozwiązania nie ma. 1 Cytuj
zagrada Napisano 25 Lipca 2024 Autor Napisano 25 Lipca 2024 A co powiecie na temat Orbea Alma H20? Cytuj
locomotiv12 Napisano 25 Lipca 2024 Napisano 25 Lipca 2024 (edytowane) Tu masz przyzwoicie wyposażony rower Sensa Sztywne osie, standard boost Napęd 1 rzędowy posiada zazwyczaj podobny zakres przełożeń jak napęd 2 rzędowy - kwestia przyzwyczajenia Albo Radon - marka oferująca rowery w dobrej relacji ceny do wyposażenia Edytowane 25 Lipca 2024 przez locomotiv12 2 Cytuj
Greg1 Napisano 25 Lipca 2024 Napisano 25 Lipca 2024 Rockrider XC100 / Race 700 Merida Big.Nine 500 Lite Merida Big.Nine 300 Lite 2 Cytuj
Greg1 Napisano 26 Lipca 2024 Napisano 26 Lipca 2024 12 godzin temu, zagrada napisał: A co powiecie na temat Orbea Alma H20? Też jest spoko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi